AKP, LGBTİ'lerden oy almak için bakın ne dağıtmış!

24. LGBTİ Onur Yürüyüşü öncesi yürüyüşe yönelik tehditler sürerken, AKP geçen yıl 7 Haziran seçimleri öncesinde LGBTİ'lere özgürlük getirdiğini iddia ettiği broşürde “Türkiye, Gay Pride yapabilen bir ülke” ifadeleri kullanılmıştı.

Yayınlanma: 17.06.2016 - 11:47
Abone Ol google-news

(Fotoğraf: Arşiv)

24. LGBTİ Onur Yürüyüşü öncesi yürüyüşe yönelik tehditler sürerken, AKP geçen yıl 7 Haziran seçimleri öncesinde LGBTİ'lere özgürlük getirdiğini iddia ederek “Türkiye, Gay Pride yapabilen bir ülke” demişti. Geçtiğimiz yıl 7 Haziran seçimlerinden üç hafta sonra gerçekleşen LGBTİ yürüyüşüne polis, “Ramazan ayında provokasyonlara neden olabileceği” gerekçesiyle, plastik mermi, gaz ve tazyikli suyla müdahale etmişti.

İstanbul, Beyoğlu’nda yapılacak olan 24. LGBTİ Onur Yürüyüşü öncesi, Alperen Ocakları eşcinselleri tehdit etti. AKP'nin havuz medyasından ise İstanbul Valiliği'ne yürüyüşü engelleme çağrıları yapıldı.

Oysa AKP'nin 7 Haziran 2015 seçim döneminde Beyoğlu'nda dağıttığı broşürlerde LGBTİ eylemlerinden fotoğrafları kullanırken "Ak Partili olmayan, muhafazakar olmayan insanlar yaşam tarzına insanlar yaşam tarzına müdahale edildiğini düşünüyor. Sizden farklı insanların yaşam tarzlarına müdahale ettiğini düşünüyor musunuz?" sorusu yer almıştı.

LGBTİ örgütleri, güvenlik kaygısıyla başlattıkları imza kampanyası ve savcılığa yaptıkları suç duyurusuna, yanıt alamamaktan endişeli.
Bu kaygının temelinde, polisin geçen yılki onur yürüyüşüne sert müdahale etmesi yatıyor.

(Fotoğraf: Arşiv; Reuters)

Hafta başında Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye, bu gündemle, yürüyüşe izin verilip verilmeyeceği ve Türkiye hükümetinin de kınadığı Orlando’daki saldırı sonrasında ek güvenlik önlemleri alınıp alınmayacağı soruldu. Canikli, “Merciler için sakınca yoksa izin verilecektir. Bilemiyoruz tabii, ama izin verilirse gerekli güvenlik önlemleri de alınır.” şeklinde yanıt vermesi kaygıların son ana kadar süreceğini gösteriyor.

İŞTE O BROŞÜR

“RAMAZAN AYININ ORTASINDA GAY PRİDE YAPABİLEN BİR ÜLKE”

Broşürde bu soruya verilen yanıtta AKP'nin Türkiye'de özgürlük sorununu çözerken nasıl zorlandığı anlatılırken "Türkiye Ramazan ayının ortasında İstiklal Caddesi'nde Gay Pride yapabilen bir ülke. Muhafazakar insanların daha görünür olması kimsenin hayat tarzına müdahale edildiği anlamı taşımıyor" denilmişti.

Broşürde yine LGBTİ'lerin fotoğraflarıyla "Ak Parti'nin kimsenin yaşam tarzına müdahale etme gibi bir niyeti asla olmadı, asla da olmayacak. 13 yıllık süreçte yalnızca mağdur kesimlerin eşitliği için mücadele edildi" ifadeleri dikkat çekmişti.

Broşürde, LGBTİ bireylere saygı gösterildiği ve Ramazan ayında bile AKP’nin sayesinde özgürce eylem yapabildikleri iddia edilirken, bugün o yürüyüşe müdahale çağrısı yapılması dikkat çekti.

AKP'nin Beyoğlu'nda dağıttığı broşürlerde LGBTİ eylemlerinden fotoğrafları kullanırken "Ak Partili olmayan, muhafazakar olmayan insanlar yaşam tarzına insanlar yaşam tarzına müdahale edildiğini düşünüyor. Sizden farklı insanların yaşam tarzlarına müdahale ettiğini düşünüyor musunuz" sorusu soruluyor. Broşürde bu soruya verilen yanıtta AKP'nin Türkiye'de özgürlük sorununu çözerken nasıl zorlandığı anlatılırken "Türkiye Ramazan ayının ortasında İstiklal Caddesi'nde Gay Pride yapabilen bir ülke. muhafazakar insanların daha görünür olması kimsenin hayat tarzına müdahale edildiği anlamı taşımıyor" ifadelerine yer veriliyor.

Broşürde yine LGBT'lerin fotoğraflarıyla "Ak Parti'nin kimsenin yaşam tarzına müdahale etme gibi bir niyeti asla olmadı, asla da olmayacak. 13 yıllık süreçte yalnızca mağdur kesimlerin eşitliği için mücadele edildi" ifadeleri dikkat çekiyor.

(Kaynak: Odatv)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler