'10. yıl marşı karnımı doyurmuyor'

Erdoğan, seçim öncesi son miting konuşmasında "Bu CHP 10. yıl Marşı'nı söylüyor. Ya onuncu yıl marşını söylemek benim karnımı doyurmuyor" dedi.

Yayınlanma: 29.03.2014 - 15:38
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “oyunuz Atatürk’ün partisine” ifadesini eleştirerek, “Ya Atatürk şu anda ebedi alemde yatıyor. Atatürk zaten hayatta olsa senin gibi bir adamı bu partinin başına getirmezdi. Şimdi senden bir şey olmaz. Çünkü Atatürk’e en büyük ihaneti kendisinden sonra gelenler yaptı. İlk ihaneti İnönü yaptı. Atatürk istismarını bırakın da Atatürk milletin olsun” dedi.

Erdoğan'ın sesi kısıldıktan sonraki ilk mitingi - VİDEO

Başbakan Erdoğan seçime saatler kala Maltepe’de halka seslendi. Yarın tarihi bir karar verileceğini söyleyen Erdoğan, bugünkü mitinginde CHP, MHP ve diğerlerine gönül veren tüm halka AKP'ye gönül vermiş halkla birlikte sesleneceğini kaydetti.

“ATATÜRK’E EN BÜYÜK İHANETİ KENDİSİNDEN SONRA GELENLER YAPTI”

“Eğer siz partilerinizi ilkeler üzerine değil de, faniler üzerine inşa ederseniz o parti kalıcı olmaz, ömrü kısa olur” diye konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

“Biz aklımızı, irademizi kiraya vermedik ki neden ona verelim? Kim eser üretirse benim oyum onundur. İkide bir gençlere ‘oyunuz Atatürk’ün partisine’ diyor. Bunun adı dört dörtlük istismardır. Ya Atatürk şuanda ebedi alemde yatıyor. Atatürk zaten hayatta olsa senin gibi bir adamı bu partinin başına getirmezdi. Şimdi senden bir şey olmaz. Çünkü Atatürk’e en büyük ihaneti kendisinden sonra geleler yaptı. İlk ihaneti İnönü yaptı. Türk lirasının üzerinden Atatürk’ün resmini kaldıran kim, İnönü. Devlet dairelerinden Atatürk’ün posterini kaldıran kim, İnönü. Ya siz böyle bir partisiniz. Atatürk istismarını bırakın da Atatürk milletin olsun. Ama AK Parti şunun bunun partisi değil, AK Parti milletin partisi. Bu partinin rotasını millet çizdi millet. Şu veya bu kişilerin Tayyip Erdoğan fanidir, yarın ölür. Ama Ak Partiyi yürütecek olanlar var. siz partinizi ilkeler üzerine inşa ederseniz işte o parti yıllarca milletine hizmet eder.”

“ONUNCU YIL MARŞINI SÖYLEMEK BENİM KARNIMI DOYURMUYOR”

Erdoğan, Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedeflediklerinin altını çizerek şöyle devam etti:

“Bu CHP 10. yıl Marşı'nı söylüyor. Ya onuncu yıl marşını söylemek benim karnımı doyurmuyor. Demirağlarla ördük diyor, neyi ördün ya. Atatürk’ten sonra sizin ülkeyi biz örüyoruz. Kendi kilometre demir ağınız var mı? Türkiye’yi demir ağlarla biz örüyoruz biz. Önceden 10 metre uzunluğunda raylar üretiyorduk. Şimdi 70 metre. Lafla modernleşme olmaz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler