Mansur Yavaş: Ankara'yı aldık

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş oy sonuçlarını açıkladı: Sonuna kadar sandık başında durun. Hesapladık yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz...

Yayınlanma: 30.03.2014 - 21:35
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP'li Mansur Yavaş şunları söyledi: "Sizlere geçilen bilgilerin bir algı yönetimi olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle, küçük ilçelerden ve Ankara dışından gelen sonuçlar bildiriliyor. Şu anda yüzde 70'in üzerinde oy aldığımız Çankaya'dan bu bildirilen oyların içinden sadece 4 torba var. Yaptığımız hesaplara göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51. Bunun neden yapıldığını ben size izah etmek istiyorum. Bu bilgiyi alan, arada 5-10 puan varmış gibi gösteren TV'ler olduğu müddetçe, sandık başındaki arkadaşlarımız sandık başını terk ediyorlar. Sizlerin aracılığıyla, bütün görevlilere sesleniyorum: Sonuna kadar, torbaları merkez kurulana teslim edilene kadar takip etmelerini istiyoruz. Ve takip sonucunu bize bildirmelerini istiyoruz."

Bu arada CHP'li Gürsel Erol ise şunları söyledi: "Hepimizin gözü aydın. Ankara Belediye Başkanlığı seçimini şu anda kazanmış bulunmaktayız. Biz 4 bin 372 sandık sonucu aldık. Buna göre, kullanılan oyların oranı: CHP yüzde 49, AK Parti yüzde 42. Yüzde 7'lik bir oy farkımız. Çankaya'da CHP'nin aldığı oy yüzde 76."



 
Mansur Yavaş kazandığını böyle duyurdu - VİDEO

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler