HDP Sözcüsü Bilgen: Kendimizle yüzleşmek zorundayız

Bursa’da, partisinin Osmangazi İlçe Kongresine katılan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Belki iktidarı eleştirmek kadar, diğer muhalefet partilerinin eksikliklerini konuştuğumuz kadar, aynaya bakmak ve kendimizle yüzleşmek bizim örgütlülüğümüz, çalışma tarzımız bizim fedakarlık düzeyimiz, bu yükü taşımaya ne kadar yeter bununla ilgili kararı çok ciddi vermek zorundayız" dedi.

Yayınlanma: 26.06.2016 - 16:42
Abone Ol google-news

 

HDP Osmangazi ilçe Kongresi, Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kongrede konuşan HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, ülkedeki diktatörlüğe, tek adamlığa gidişe çanak tutanların önce kendi tabanında, çevresinde kredisini, siyasi meşruiyetini bitirdiğini öne sürdü. "İşte MHP kongresinin MHP'deki tartışmaların dayandığı nokta budur" diyen Bilgen, aynı krizin aslında bir biçimde CHP'yi de kuşattığını iddia etti. Bilgen şöyle konuştu:

"Belki iktidarı eleştirmek kadar, diğer muhalefet partilerinin eksikliklerini konuştuğumuz kadar, aynaya bakmak ve kendimizle yüzleşmek bizim örgütlülüğümüz, çalışma tarzımız bizim fedakarlık düzeyimiz, bu yükü taşımaya ne kadar yeter bununla ilgili kararı çok ciddi vermek zorundayız. Eğer bu kongreler bu anlamda yeniden bir inanç pekiştirmesi, yeniden bir kararlılık özeleştiri ve yeniden yapılanma vesilesi olursa başarıyla sonuçlanmıştır. Bir rutin formalitenin tamamlanmasından ibaret olursa, ne yazık ki şimdiye kadar yaptıklarımızı bile yapamadığımız, yapmakta zorlandığımız dönemlere gireriz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler