MHP'de 10 Temmuz krizi

Çankaya İlçe Seçim Kurulu’ndan, 10 Temmuz’da yapılması planlanan “tüzük ve genel başkan seçimli kurultay” için “Seçimli kurultay yapılamaz” kararı çıktı.

Yayınlanma: 27.06.2016 - 21:48
Abone Ol google-news

MHP’de kurultay süreci her geçen gün biraz daha “arapsaçına dönüyor.” Geçen hafta cuma günü üst kurul delegesi ve eski Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un “kurultayın iptali” yönünde Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davada “19 Haziran’daki tüzük kurultayına ihtiyati tedbir” kararının yankıları sürerken, bu kez de Çankaya İlçe Seçim Kurulu’ndan muhalifler aleyhine karar çıktı. Kurul, “Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı kesinleşene kadar kurultay yapılamayacağına ve 10 Temmuz’da seçimli kurultay olamayacağına” karar verdi.

1 yılı bulabilir

Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun bu kararının ardından da gözler genel merkeze çevrildi. Kurulun, kararını verirken Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam eden davayı anımsatması, muhalefet cephesinde, “hukuksuzluk” olarak nitelendirilirken, edinilen bilgiye göre davanın kesinleşmesinin bir yılı bulabileceği kaydediliyor. Kararın bir yıl sürmesi durumunda da genel merkez yönetiminin kurultay sürecinde elini güçlendiriyor.

MHP kulislerinde karar, “Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun kararının ardından, genel merkezin kurultayı yapmıyoruz deme hakkına sahip olduğu” şeklinde yorumlandı. Ancak nihai kararı Bahçeli verecek. Bahçeli’nin kararını bugün yapacağı grup toplantısında açıklayacağı ifade ediliyor. Muhalefet cephesi Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun kararına YSK’de itiraz etti.

Genel başkan adayı Meral Akşener’in avukatı Feridun Bahşi ise “Biz diyoruz ki genel merkez 10 Temmuz’da tüzüğü değiştirsin, 15 gün sonra genel başkan seçimli kongre kararı alalım. 25 Temmuz ya da 2 Ağustos’ta da buyursunlar, seçimli kongre yapalım.”

Bahşi ayrıca Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin “ihtiyati tedbir” kararına itiraz etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler