Binali Yıldırım: Gerekirse Rusya'ya tazminat vereceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Çarşamba ya da Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefonda görüşeceğini duyurdu. Yıldırım, Rusya'ya "gerekirse" tazminat ödenebileceğini de söyledi.

Yayınlanma: 27.06.2016 - 23:09
Abone Ol google-news

TRT canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çarşamba ya da perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşeceğini duyurdu.

GEREKİRSE TAZMİNAT

Erdoğan'ın, Putin'e gönderdiği özür mektubunun ardından bir de "tazminat" açıklaması yapan Yıldırım, "Biz üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Gerekirse tazminat vereceğimizi, ilişkilerin normale dönmesini arzu ettiğimizi ifade ediyoruz. Olayın özü aslı budur, tek taraflı değil iki taraflı bir iradedir. İş tatlıya bağlanmıştır" dedi.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Artık hiç kimse Esed'in devam etmesinin mümkün olmadığını kabul ediyor. Büyük devletlerin bölgedeki rekabet hevesleri binlerce cana mal oluyor.

Millet seçim değil geçim bekliyor. Milletimiz arkamızda olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

Türkiye, mega projeleri birer birer hayata geçiriyor. Dolayısıyla siyasette çözüm esastır ve anayasa değişikliği bütün partilerin vazgeçilmez vaadidir. Ortak akılla bu anayasayı mutlaka yapmamız lazım. Başkanlık süreci fiilen 2010 referandumu ile başlamıştır. Anayasa teklifi sonbaharda gündeme gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler