Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.

Yayınlanma: 31.03.2014 - 12:59
Abone Ol google-news



BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Seçim tamamlandı, hayırlı olmasını diliyoruz. Çok uzun süre tartışılacak bir seçim dönemi yaşadık. Sonuçlar şunu gösterdi ki Türkiye’de çok keskin bir kamplaşma var. Yerel belediyeciliğin tartışılması gereken bir seçim yaşamalıydık. Doğrudan genel seçim havasında bir seçim yaşadık. Ortadoğu’yu bile etkileyecek bir seçim kampanyası yürüttük. Haziran Gezi direnişi, 17 Aralık, tapeler, kayıtlar bütün seçim kampanyalarını etkiledi. Seçmen kitlesi ağırlıklı olarak görüşünü koruyor. Değişik bir seçmen kitlesi gözlemlemedik. Seçim öncesi BDP olarak yüzde 80’ine ulaştık. Çok daha büyük başarılar elde etme potansiyelimiz vardı. Medya desteği asla BDP’den yana değildi. Bariz bir ayrımcılık yaşadık. Anadolu Ajansı ve TRT özellikle ambargo uyguladı. 0 dakika BDP propagandası yaptılar .Sosyal medya ağır bir darbe aldı.Çok sayıda arkadaşımız da tutukluydu. BDP büyük bir başarı elde etmiştir .Bu seçimin belki de tek kazananı kadınlardı . BDP ve HDP çatısı altında büyük bir başarı elde ettiler .Çok önemli bir model olarak siyasi hayatımıza girmiş oldu. Her yerde bir kadın belediye başkanı var . Bu sonuç seçimin sonuçlarından çok daha kıymetli bir sonuçtu diyebiliriz. Seçim kampanyası süresinde Başbakan başta olmak üzere müthiş ötekileştirici, ayrımcılaştırıcı bir dil kullanıldı . Seçime giriyoruz savaşa girmiyoruz dedik, nihayetinde de ortaya çıktı. İlkesiz, belden aşağı siyaset içinde olmadık .BDP olarak AKP ile yarıştığımız her yerde AKP’yi gerilettik, bu çok önemlidir .Belediye sayımızı artırdık. Bu sonucu elde etmek kolay değildi, BDP bunu başardı. Bizler eksik kaldığımız düşük oy aldığımız yerel yönetimleri kaybettiğimiz yerler için araştırmamızı yapacağız
Halkın organik bir aklı vardır. Herkesin halkın iradesine saygı göstermesi lazımdır. Anadilde eğitimden, sağlığa kadar adım atacağız. Verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. .Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz .Yerel seçimler aslında genel seçimlerin bir provası gibi oldu. Mümkündür ki genel seçim erkene alınabilir.

Her ne olursa olsun hedefe bloke olarak daha kapsamlı olarak çalışacağız .Genel seçimlerde çok daha büyük bir başarı elde edeceğimizi tahmin ediyoruz . Bu seçimde BDP-HDP çok büyük başarı sağlamıştır . Bu sonuçlar kolay elde edilmiyor . Bir muhalefet, bir halk hareketi olarak bu sonucu ortaya koymak kolay değil .Kadın arkadaşlarımız büyük çaba sarf ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler