Çarşı’ya terör davası açan savcıya terfi

HSYK Birinci Dairesi, Haziran başında 3 bin 746 kişilik kararnameye yönelik yapılan itirazlar sonrasında dün 113 kişilik yeni kararname hazırladı.

Yayınlanma: 01.07.2016 - 19:51
Abone Ol google-news

HSYK Birinci Dairesi, Haziran başında 3 bin 746 kişilik kararnameye yönelik yapılan itirazlar sonrasında dün 113 kişilik yeni kararname hazırladı. 107’si adli, 6’sı idari olmak üzere 113 kişiyi kapsayan kararname ile İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, tenzili rütbe ile Bakırköy’e düz hâkim yapıldı.

Yılmazabdurrahmanoğlu, Ergenekon davası kapsamında eski CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ı tahliye etmedikleri gerekçesiyle Yargıtay’ın tazminata mahkûm ettiği 9 hâkimden biriydi. Gezi eylemleriyle ilgili Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’ya “darbeye teşebbüs” davası açan savcı Adem Meral, kararname ile terfi ettirildi. Çarşı davasını açtıktan sonra Çağlayan Adliyesi’nden Bakırköy Adliyesi gönderilen Meral son kararname ile terfi alarak Küçükcekmece Başsavcıvekilliği’ne atandı.

7 yeni ağır ceza

HSYK, yaz kararname ile görev yerleri değiştirilen ağır ceza mahkemesi başkanlarının yetkilerine ilişkin kararnameyi de yayımladı. Kararname ile Ankara, Gaziantep, Gebze, İstanbul, Şanlıurfa, Samsun ve Mardin’de yeni ağır ceza mahkemeleri kuruldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler