Mansur Yavaş'tan önemli açıklama

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 01.04.2014 - 14:49
Abone Ol google-news

2014 yerel seçimlerinin yapıldığı 30 Mart gününden beri bir yandan büyük çekişmeye, bir yandan da usulsüzlük itirazlarına sahne olan Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlerine ilişkin belirsizlik sürüyor. 

Oy kullanma işleminin sona ermesinden itibaren önce küçük itirazlarla başlayan, gece saat ilerledikçe artan usulsüzlük iddiaları üzerine dün CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen gönüllü gençler, ıslak imzalı tutanaklarla YSK'nın sisteme kaydettiği oy oranlarını karşılaştırmaya başlamıştı. Özellikle sosyal medyadan, çok sayıda tutarsızlık görüntüsünün paylaşılmasının ardından oyların yeniden sayılması için itiraz sesleri yükselirken, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da bugün yeni bir açıklama yaptı. 


Mansur Yavaş: Ankaralının bir tek oyu boşa gitmesin - VİDEO





Yavaş, "Birleştirme tutanakları geldi. Yayınlanıyor. Eğer bunlar kesinleştirilirse onlar kesinleştikten sonra itiraz süreniz başlıyor. Ancak Kanun'da diyor ki; bu tutanaklar Salı günü saat 5'te kesinleşir çünkü ilçede yapılan itirazların sonuca bağlanması lazım. Tutanaklar şimdi kesinleşirse ilçelere itiraz hakkınız kalmıyor. 12 bin 400 pusuladan bahsediyoruz. 500 genç çalışıyor şu anda. Ankara oyuna sahip çıkıyor. Kullanılan bütün oyları gözden geçiriyoruz. Yanlışlıkla, bilerek veya bilmeyerek sağa sola yazılan oylar var. Biz birçoğunu tespit ettik. Derdimiz şu; Ankaralının bir tek oyu boşuna gitmesin" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler