Melih Gökçek: Tahrik ediyorlar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentteki seçim skandalı nedeniyle sokağa çıkanların CHP tarafından tahrik edildiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 01.04.2014 - 14:58
Abone Ol google-news

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek basın toplantısı düzenleyerek Ankara'daki durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ankara'daki seçimde 124 bin oyun iptal edildiğini söyleyen Gökçek, iptal edilen oylar arasında 90 ile 100 bin arası AKP oyunun bulunduğunu söyledi.

SORUMLUSU KILIÇDAROĞLU VE YAVAŞ

Ankaralılar'ın YSK önünde toplanmasının sorumlusu olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ı gösteren Gökçek, "Yavaş ve Kılıçdaroğlu insanları sokağa döküyorlar. Zaman zaman aman durun diyorlar. Bu da yarın çıkacak olayları gayet iyi tahmin ettiklerinden dolayı. Ankara'daki tüm olaylardan CHP sorumludur" diye konuştu.

Açıklamasında isim vererek Fethullah Gülen cemaatine de yüklenen Gökçek, "Bu arada özellikle cemaat mensubu olan kişiler de yurtlara talimat veriyor. O çocukları da sokağa salıyorlar. Bana bile söyleyenler oldu" ifadelerini kullandı. "Savcılara suç duyurusunda bulunuyorum, sorumlusu genel başkanları Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'tır. İnsanları tahrik etmenin alemi yok" diyen Gökçek, sandıktaki şaibeden ötürü protesto gösterisi düzenleyenlerin bazı Twitter hesapları tarafından yönetildiğini öne sürdü.

Mansur Yavaş'ın MHP'li seçmenden 8 puan aldığını iddia eden Gökçek, "Cemaat, evleri gezerek, son gün özel baskılar yaparak oraya destek çıktı. Ancak 44 rakamını bulabildiler. Dolayısıyla üçlü bir ittifak gibi gözüküyor. Bu ittifakın neticesinde baronlar açık ve net olarak buna destek vermişlerdir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler