CHP itiraz etti AKP’nin oyu arttı

Ardahan Belediye Başkanlığı seçimini AKP'li Faruk Köksoy’a kaptıran CHP adayı Mete Özdemir’in İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz sonucu yapılan sayımda oy farklı 55’ten 75’e çıktı.

Yayınlanma: 02.04.2014 - 11:17
Abone Ol google-news
Ardahan'daki toplam 45 sandıktan 25'inde yapılan incelemede, AKP'li Faruk Köksoy'a 3 bin 395 oy, seçimi kaybeden CHP dayı Mete Özdemir'e 3 bin 320 oy çıktı.
 
İlçe Seçim Kurulunun kararını açıklayan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, CHP'nin itirazını doğal bulduklarını bildirdi. İkinci kez Belediye Başkanı seçilen Faruk Köksoy, şunları söyledi: 'CHP'nin ilçe seçim kuruluna itirazı ve itirazın kurul tarafından değerlendirilmesi, iptal edilen ve geçersiz sayılan oylar üzerinde yapılmış olup, pusulalar açılarak her iki partinin gözlemcileri nezaretinde ilçe seçim kurulu başkanlığında sayım yapılmıştır. İtiraz en doğal haklarıdır. Zaten 48 saatlik bir itiraz süresi olduğundan biz bunu hoşgörüyle karşılıyoruz. Ancak bu konuda verilen 'oylarımız çalındı' yolunda Ardahanlıları huzursuz eden beyanatı da şiddetle kınıyorum" diye konuştu.
 
AKP Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar da yaptığı açıklamada "Seçim bir demokrasi yarışıdır. Biz demokrasiye inanan bir camiayız, bir partiyiz. Bundan dolayı bizim itiraza karşı hiçbir şekilde bir tepkimiz olamaz. AK Parti' itirazda oy farkını arttırmıştır. Sonucun Ardahan'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler