Cumhurbaşkanlığı seçimi için Arınç'tan açıklama

Başbakan Yardımcısı Arınç, "AK Parti'nin göstereceği adayın inşallah birinci turda cumhurbaşkanlığını kazanacağını söyleyebilirim" dedi.

Yayınlanma: 02.04.2014 - 15:25
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak da Arınç, şunları kaydetti:

"5 ay sonra yapılacak  cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, AKP'nin bu oy oranını dikkate aldığımızda, AKP'nin göstereceği adayın inşallah birinci turda cumhurbaşkanlığını kazanacağını söyleyebilirim. Neden? Çünkü bugünkü oy oranımız yüzde 46 ise bu her şeye rağmen yüzde 46'dır."

Arınç sözlerine şöyle devam etti:

Yani iftiraların, hakaretlerin, CD'lerin, kasetlerin tartışılmadığı, sadece mahalliseçim şartları içinde bir seçim yapılmış olsaydı zannediyorum ki oyumuz yüzde 50'lere yakın olurdu. Yüzde 50 demek de bizim 3 sene evvelki seçimlerde aldığımız oy oranıdır. Yani bugün AK Parti yüzde 50'lik oy oranını kontrol edebilecek ve yüzde 50'nin her zaman oy verebileceği bir adayı mutlaka çıkarabilecek bir durumda. Yüzde 51 lazımsa, o yüzde 1'i de mutlaka buluruz, yeter ki seçim normal şartlar içerisinde yapılsın. Ben o meselenin de şimdiden çözüldüğünü düşünüyorum. Tabii önümüzdeki yaşanacak süreci de beklememiz gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler