İşte Hatay'da seçimleri kazanan parti

Gürsel Tekin: "CHP Hatay'ı 4640 oy farkla kazandı. Hayırlı olsun.''

Yayınlanma: 02.04.2014 - 15:36
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hatay'daki itirazların sonuçlandığını ve kentin belediye başkanlığını CHP'nin kazandığını açıkladı. Hatay'da İl Seçim Kurulu'nun kararını bekleyen ve partililerle durumu takip eden Gürsel Tekin, saat 14.00'te basına açıklama yaptı. Tekin, "İl Seçim Kurulu'na yapılan tüm itirazlar sonuçlandı. Hatay'ı CHP kazandı. CHP'li Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş, belediye başkanı olarak görevine devam edecek'' dedi.

CHP'nin Hatay'da AKP'ye 4640 oy fark attığını söyleyen Tekin, "Bu sonuç, AKP'nin savaş politikalarına anlamlı bir yanıttır. Örgütümüz başkan adayımıza sahip çıkmıştır ve belediyeyi kazanmıştır. AKP ülke genelinde altı buçuk oranında oy kaybetmiştir. Bunu saklamak için her yere saldırıyorlar'' ifadesini kullandı.

Tekin, daha sonra Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a "temsili mazbata''sını da verdi. Hatay'da olduğu için MYK'ya katılamadığını belirten Tekin, "Partimiz tüm sonuçları masaya yatıracak ve önümüzdeki seçimlere yönelik çalışmasını hızlandıracaktır'' dedi. CHP'li Tekin, İstanbul - Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes'e de seslendi. "İhsan Hocam yalnız değilsin. Senin arkanda CHP'ye oy veren milyonlar var. Mücadeleni Türkiyedestekliyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler