Kılıçdaroğlu: Gidişimle Saray meşrulaşmaz

Liderler zirvesinden önce toplanan CHP MYK'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu garantiyi verdi.

Yayınlanma: 26.07.2016 - 04:22
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saray’a çıkmadan önce MYK üyeleriyle toplandı. İlk kez Saray’a çıkacak Kılıçdaroğlu, bunu “Türkiye’ye ilişkin hassas bir konu olursa Saray’a gideceğimi ifade etmiştim. Burada CHP’ye ve herkese daha çok görev düşüyor. Biz bu konuda gerekirse görev de alacağız, risk de alacağız, gidişim Saray’ı meşrulaştırmaz” dedi. Kılıçdaroğlu HDP’nin çağrılmamasına ilişkin olarak da bunun doğru olmadığını Başbakan Binali Yıldırım’la yaptığı telefon görüşmesinde ilettiğini belirterek “HDP’ye oy verenler kendilerini dışlanmış hissedebilir” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Kurmaylarının önerilerini alan Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı’na aktaracağı konuları şu şekilde sıraladığı kaydedildi: Toplantıda Taksim’de gerçekleştirilen mitinge ilişkin “Türkiye’nin tüm renkleri oradaydı” diyen Kılıçdaroğlu, CHP’nin darbeye de, diktaya da karşı olduğunu söyledi. Taksim Meydanı’nda okuduğu ve orada bulunanlar tarafından kabul edilen, Taksim Manifestosu’nu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunacağını belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin hızla kutuplaşmadan ve gerginlikten uzaklaşması gerektiğini aktaracağını kaydetti. Saray’a ilk kez gidecek olan Kılıçdaroğlu bunu da, “Türkiye, şu anda tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Burada CHP’ye ve herkese daha çok görev düşüyor. Biz bu konuda gerekirse görev de alacağız, risk de alacağız. Saray’a gidişimin amacı budur” açıklaması yaptı.

HDP’nin davet edilmemesinin yanlışlığını Başbakan’a telefon konuşması sırasında aktardığı da öğrenilen Kılıçdaroğlu, Meclis bildirisinde HDP’nin de imzasının olduğunu, Meclis’teki görüşmeye dört partinin birden katıldığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler