CHP'li Böke: Devlet FETÖ'ye teslim edildi

CHP sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Böke 'Devlet FETÖ'ye teslim edildi' dedi.

Yayınlanma: 27.07.2016 - 15:04
Abone Ol google-news

CHP sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

AKP, Türkiye bugün bu zor duruma teslim etti. AKP 14 yıldır Türkiye'nin kurumlarını çökertti. Kurumsal altyapı ortadan kalktı. Geleneğimiz çökertildi. Demokrasimizi raydan çıkarıldı. Hukuk, devletin çimentosu olmak yerine siyasi iktidarın koruyucusu oldu. Devlet içindeki çöküşün sorumlusu 14 yıldır iktidarda olanlardır. Hükümet darbe girişiminin mağdurudur ancak Türkiye'nin yaşadığı mağduriyette hükümetin sorumlululuğu olduğu değerlendirilmelidir.

Devlet FETÖ'ye teslim edildi

Devlet 14 yıldır FETÖ'ye teslim edilmiştir. 2002'de millet devleti AKP'ye devretti. AKP'de seçimsiz şekilde cemaate teslim etmiştir. Bu sızma ve kandırma değildir. Cemaatin devlete yerleştirilmesidir.
Çıkar ortaklığıdır Bizat AKP tarafından liyakat sisitemi çökertilerek oluşturlmuştur. Özellikle TSK'da haysiyetli bir çok insan AKP ceammat ortaklığıyla tasfiye edilmiştir. Bu işbirliğinin ürünü olan kumpas davaları maalesef 15 Temmuz'a giden yolun taşları olmuştır. Devlet cemaate teslim edilmiştir.

Darbe girişimi devletin yönetilememesinin sonucunda kendini göstermiştir. Siyasileşen devlet sorun haline gelmiştir. Erdoğan darbeyi darbe başladıktan sonra bilgiyi ishibarattan değil eniştesinden öğrenmiştir. Siyasi kurumalara ve iktidara özeleştiri yükümlülüğü doğmaktadır.

Öyle kurumlar cemaate göre şekillendirilmiştir. Bakanlıkların hangi tarikatlar tarafından yönetildiği kulağımıza geliyor.

 AKP'NİN ATATÜRK POSTERİ ASMASI

AKP'nin binasına Atatürk posteri asmasını önemsemek istiypruız Şeklen yapılan hareket olmamasını diliyoruz. Şeklen değil samimiyetle atıldIğını görmek istiyoruz

Temennimiz AKP rejiminin mağduriyetten bir ders çıkarmış olması... Ve bunun somut politikalarla bize dokunmasını istiyoruz

Örneğin bu 4+4+4 yerine laik bilimsel eğitim sistemi ile gerçekleşir. Atamaların liyakata göre yapılmasıyla olur. Bu adımlarını atılmasının heyecanla bekliyoruz.

YENİ BİR BAŞLANGIÇA İHTİYAÇ VAR

Türkiye bu durumu akıl, sağduyu ve vicdanla aşabilir.

Yeni bir umuda, başlangıca ihtiyacı var. Başlangıç kin ayrıştırma üzerine inşa edilmememli Demokrasi, hukuk ve özgürkükler üzerine beraber yaşama kültürümüz üzerine inşa edilmelidir. Siyasetçilere düşen görev hukuk ve akılla aşılmasını sağlamaktır. Devlet hukuk aracı olmalıdır İntikam aracı olmamalıdır. Aynı hataya yeniden düşmemeliyiz.

DEVLET FETÖ'DEN ARINDIRILMALI

Hepimize, bütün siyaset kurumlarına hukuku temel alan bir görev düşüyor. Siyasetçinin sov yapmaya hakkı yok. Darbecilerin darbenin arkasındakikeri tüm açıklığıyla ortaya çıkarılması gerekiyor. Vebunların adalete teslim edilmesi gerekiyor. Devlet FETÖ yapılanmasından arındırılmalı

CADI AVI OLMAMALI

Ancak bu yapılırken cadı avına girişilmemelidir. İşkence ve kötü muamele Türkiye gerçeği haline gelmemelidir. İnsanlık dsışı muamele yapılmamalıdır. Bu hata olur. Devlet için önvelik hukuk ve akıl olmalıdır Kin veya intikam olmamalıdır.

OHAL KOMİSYONU KURULDU

CHP olarak OHAL uygulamalarını takip etmek için kuruduğumuz Komisyon gelişmeleri yakından takip edcek. Eğer hak ihlali yaşayanlar bu komisyona ulaşılabilirler Hak ihlallerinin karşısında olmaya devam edeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler