Erdoğan'ın avukatlarından dilekçe: HDP hariç herkes...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'davaları geri çekiyorum' açıklamasından sonra avukat Hüseyin Aydın, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı açılan davaları geri çekti. Aydın, HDP ile ilgili davaların geri çekilmeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 01.08.2016 - 12:01
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen şehitleri anma programındaki açıklamasının ardından Erdoğan, “Davaların geri çekilmesiyle ilgili işlemler hemen yapılsın” talimatı verdi. Avukat Aydın, “İlk olarak siyasi partilere açılan davaların geri çekilmesi kararı ile bugün itibariyle işlemleri başlattık. Normalde geri çekilen davalarda iki satırlık bir dilekçe ile davalar geri çekilir. Biz 2 sayfalık bir dilekçe hazırladık” dedi.

Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış'ın haberine göre, Erdoğan’ın açtığı 3 binin üzerinde ceza ve hakaret davasının olduğunu belirten Aydın, bu hafta içi davaların tümünü geri çekmek için işlemleri hızlandırdıklarını söyledi. Aydın, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Siyasi liderlerin ardından bugün ceza ve bazı hararet davalarını geri çekeceğiz. Şuanda yaklaşık 5 tane tutuklu olduğunu biliyoruz. Ama davalardan kaç tutuklu var, bunlarla ilgili araştırma işlemleri devam ediyor. Tutukluların da davaların geri çekilmesinin ardından tahliye olacağını düşünüyorum. Ceza davalarının geri çekilmesine rağmen kamu davası olarak devam edebilir. Ancak, ceza davaları hakaret davalarından daha fazla. Ceza davaları aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olduğu için kamu davasına dönüşüyor. Fakat biz davalardan şikayetten vazgeçeceğiz. İrademizi dosyalarda sunacağız. Dilekçelerimizi hazırlıyoruz bu davalar da geri çekilecek."

FEZLEKELER DE KAPATILACAK

Avukat Hüseyin Aydın, Erdoğan'ın açtığı davalar nedeniyle 65'e yakın dokunulmazlık davasının da olduğunu belirterek, "Bu davalardan da şikayetten vazgeçeceğiz" dedi. Aydın, Almanya'da açılan davaların da geri çekileceğini düşündüğünü söyleyerek, "Henüz bu konuda karar alınmadı" dedi.

Aydın, Erdoğan'ın HDP'ye yönelik açtığı davaların ise geri çekilmeyeceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler