RTÜK'ten flaş karar... Şüpheli ifadeleri ve gizli tanık beyanlarına yayın yasağı getirildi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliği'nce 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, şüpheli ifadeleri ve gizli tanık beyanlarına ilişkin yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 14.08.2016 - 19:35
Abone Ol google-news

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturmaya yönelik talebi ile İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliği'nce yayın yasağı kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle ilgili 'soruşturmanın daha sağlıklı ve gizlilik içinde yürütülmesi, bu aşamadan sonra beyanına başvurulacak gizli tanıkların kimliklerinin gizli kalması ve delillerin karartılmasının önüne geçilmesi amacıyla, ne şekilde elde edilmiş olursa olsun, şüpheli ifadeleri ve gizli tanık beyanlarının yayınlanmasına, soruşturma tamamlanıncaya kadar yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internette faaliyet gösteren medyada bu konuda haber ve röportajlara yer verilmesine yasak getirildiği' kaydedildi.

Mahkemenin kararında,  15 Temmuz girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, son zamanlarda bazı basın kuruluşlarında, soruşturmada yer alan gizli belgeleri ve tanık beyanlarının ifşa edildiği haberlere rastlandığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler