Kılıçdaroğlu'ndan Murat Eren yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüzbaşı Murat Eren'in tahliye edilmesi hakkında konuştu.

Yayınlanma: 17.08.2016 - 23:34
Abone Ol google-news



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Atabeyler" davası kapsamında tutuklu bulunan Yüzbaşı Murat Eren'in tahliye edilmesi hakkında, "Bugün tahliye olması güzel bir olay ama gecikmiş bir tahliye. Keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi. O davalarda yüzlerce kişi, binlerce aile mağdur oldu. Herkes büyük acılar çekti" dedi.

"GELDİĞİMİZ NOKTADA HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI"


"Atabeyler" olarak bilinen dava kapsamında tutuklu bulunan tek kişi olan Yüzbaşı Eren'in tahliye kararına ilişkin soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Bugün tahliye olması güzel bir olay ama gecikmiş bir tahliye. Keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi. O davalarda yüzlerce kişi, binlerce aile mağdur oldu. Herkes büyük acılar çekti. O dönem onarın haklarını sadece CHP savunuyordu. Bugün geldiğimiz noktada haklılığımız ortaya çıktı ama geçmişin acılarını telafi etmek son derece zor.

Bu arada yapılması gereken bir şey var, o davalarda mağdur olan, görevinden ayrılan veya görevinden istifa etmek zorunda kalan insanların tekrar haklarının, itibarlarının iade edilerek görevlerine dönmelerine imkan sağlanması. Eğer bunu yapabilirsek siyaset kurumu olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Çünkü bir devlet adalet üzerinde yücelir. Eğer bir kişi haksızlığa uğramışsa o haksızlığı telafi etmek ve ona hak ettiği adaleti, görevi iade etmek gerekiyor."

Kumpas mağduru Yüzbaşı Murat Eren'e tahliye


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler