Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı'ndan 'Gaziantep' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Gaziantep'te 51 kişinin yaşamını yitirdiği düğündeki canlı bomba saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 21.08.2016 - 18:44
Abone Ol google-news


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te 51 kişinin yaşamını yitirdiği düğündeki canlı bomba saldırısına ilişkin, "Asla ve asla dışarıdan, burada bir takım provokasyonlara, burada bu huzur ortamının istismarına asla izin vermeyeceğiz. Karşılarında bizi bulacaklar." dedi.

Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ali Yerlikaya, AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, bazı milletvekilleri ile Şehitkamil Devlet Hastanesindeki yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Şimşek, gece kriz masası oluşturduklarını, bu krizi yönetmek için de gereken her türlü çabayı herkesle birlikte verdiklerini belirtti.

"Amaçları milletimizin birliği ve beraberliğidir. Gazi şehrin güzel insanları, muazzam bir dayanışma, birlik ve beraberlik ortaya koymuşlardır" diyen Şimşek "Cenaze namazında büyük bir kısmı dışarıdan gelmiş provokatörlerin istismarını bir tarafa bırakırsak gazi şehrimiz, hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız, büyük bir dirayet ve büyük bir dayanışma içerisinde bu büyük terör olayıyla baş edebilmiştir. Ben inanıyorum ki Gaziantep ve ülkemiz, bundan hızla toparlanacaktır."

Gaziantep'in dinamik, 350 bin Suriyeliye kucağını açmış, bugüne kadar en ufak bir sıkıntının yaşanmadığı, her türlü dayanışmanın gösterildiğini iddia eden Şimşek "Üreten bir şehirdir. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla huzur içerisinde yaşanılan, üretimin, ihracatın olduğu bir şehirdir. Bu yapıyı koruyacağız. Asla ve asla dışarıdan, burada bir takım provokasyonlara, burada bu huzur ortamının istismarını asla izin vermeyeceğiz. Karşılarında bizi bulacaklar." diye konuştu.

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise 97 yaralının hastanelere müracaat ettiğini, bir kısmının tedavi edilerek evlerine gönderildiğini belirterek şu anda hastanelerde tedavi gören 69 yaralıdan 17'sinin hayati tehlikesi bulunduğunu ifade etti.







Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler