CHP'li Özel: Oy verenlerin iradeleri yok sayıldı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, liderler zirvesine HDP'nin çağrılmamasına ilişkin "Orada yok sayılan bir siyasi parti değil o siyasi partiye oy verenlerin iradeleri" dedi.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 16:47
Abone Ol google-news

 

CHP'li Özel, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, hükümetin Suriye politikasını eleştirerek, "Suriye politikasını CHP'nin sizi uyardığı şekilde diplomasiyi, öne çıkarıp barış politikasını uygulasaydılar olurdu. Ama Suriye'de taraf olmayı bırakmıyorlar tuttukları tarafı değiştiriyorlar. Genel üstlenici Davutoğlu'na bütün suçları atarak kimse kurtulamaz" ifadelerini kullandı.

"YOK SAYILAN BİR SİYASİ PARTİ DEĞİL"

CHP'li Özel, Çankaya'da Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı zirveye HDP'nin çağrılmamasına ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı: "HDP'nin terörle arasına bir mesafe koymasına, bugün yaşanan terör saldırılarının durdurulması noktasında etkin şekilde rol oynamasına ciddi ihtiyaç var. Ancak biz CHP olarak 6 milyon oy almış, Meclis'te grubu bulunan bir partinin anayasa görüşmelerinde, liderler zirvesinde veya bir başka yerde çağrılmamasını doğru, demokrasiyle bağdaşır bulmuyoruz. CHP hükumetin bu yaklaşımını doğru olarak değerlendirmedi. Arkasından ortaya koydukları gerekçe her ne kadar bizim de HDP'ye yaptığımız uyarıysa da bunu gerçekçe göstererek siyasi parti temsilcilerini bu toplantılara çağırmamak ona oy veren 6 milyon kişiyi yok saymak, onlara oy verenlerin psikolojik kopuş yaşamalarını, gönüllerinde ve akıllarında devletin kendisiyle aralarında bir kopuşa sebebiyet vermesinden endişe ediyoruz. Orada yok sayılan bir siyasi parti değil o siyasi partiye oy verenlerin iradeleri orada yok sayıldı"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler