CHP'li İnce: Ülkenin fabrika ayarlarını yeniden hatırlayacaksınız

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 30 Ağustos ruhunun kaybedildiğini söyleyerek, "Merak etmeyin başınız derde girdi mi, ülkenin fabrika ayarlarını yeniden hatırlayacaksınız" dedi.

Yayınlanma: 30.08.2016 - 21:59
Abone Ol google-news


CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 30 Ağustos ruhunun kaybedildiğini söyleyerek, "Merak etmeyin başınız derde girdi mi, ülkenin fabrika ayarlarını yeniden hatırlayacaksınız" dedi.

Yalova'da, CHP İl Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' isimli panel düzenlendi. Panele Milletvekili Muharrem İnce ile Tarihçi-Yazar Sinan Meydan konuşmacı olarak katıldı. Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde yapılan panelde ilk konuşmayı Milletvekili Muharrem İnce yaptı. 'Sahte Yenikapı ruhu kimseyi yanıltmasın' diyen İnce, "Bugün bu ülkede, adliye, maliye, zaptiye, harbiye, rüştiye çökmüştür. Türkiye'de yargı diye bir şey kalmamıştır. Generallerin yüzde 50'si, hakimlerin yüzde 23'ü, öğretmenlerin yüzde 10'u tutuklanmış ya da açığa alınmıştır. Can güvenliğimiz filan yoktur bu ülkede. Anlatıyorlar şimdi; 'bunlar terör örgütü.' Türkiye 3 tane terör örgütünden çekiyor değil mi? IŞİD, PKK, FETÖ. IŞİD için, 'öfkeli çocuklar bunlar' diyen kimdi, AKP'liler değil miydi? PKK için çözüm sürecinde valilere talimat verip, 'operasyon için yetki vermeyin askere' diyen bu iktidar değil miydi? FETÖ için, 'ne istediler de vermedik' diyen bunlar değil mi? 'Bitsin bu hasret' diye meydanlarda seslenen bunlar değil miydi? Bakınız, milletimize bunları doğru anlatmalıyız. Aslında muhalefete de biraz anlatmak lazım. Milletimize bunları doğru anlatmamız lazım. Yani o sahte Yenikapı ruhu falan kimseyi yanıltmasın. Öbür taraftan Gülhane'ye Abdülhamit ismini vereceksin ve bu ülkede yaşayan Aleviler var. Bu insanlar Yavuz Sultan Selim'e karşı biraz mesafeliler. Sen de bunların gönlünü al canım. Yavuz Sultan Selim koyacağına köprünün adını Hacı Bektaş-ı Veli koy. Onların da gönlünü al" dedi.

'BU ÜLKENİN FABRİKA AYARLARINI YENİDEN HATIRLAYACAKSINIZ'

30 Ağustos ruhunun kaybedildiğini söyleyen İnce, "Bugün sokaklarda, her yerde, arabalarda Türk bayrağı var ya, daha çok değil bir iki sene önce Manisa'da arabasına Türk bayrağı astı diye trafik cezası kesilen insanlar vardı, unutmayın. Türk bayrağını hatırladılar. 'Hakimiyet milletindir' yazdılar her tarafa. Yahu uyanıklar, 'hakimiyet, kayıtsız, şartsız milletindir.' Bu on yıllar önce söylenmişti zaten. Şimdi mi keşfettiniz? Türk bayrağını hatırlayacaksınız, 'hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir'i de hatırlayacaksınız, Atatürk'ü de hatırlayacaksınız. Merak etmeyin başınız derde girdi mi, ülkenin fabrika ayarlarını yeniden hatırlayacaksınız" diye konuştu.

MUHALEFET İKTİDARIN KUYRUĞUNA TAKILIP GİTMEYECEK'

Kendisinin de içerisinde olduğu muhalefetin tutumunu eleştiren İnce, "Önce yapacakları bir iş var. Önce özür dileyecekler. Hesaplaşmadan helalleşmek olmaz. Muhalefet, iktidarın kuyruğuna takılıp gitmeyecek. Önce hesap verecekler, hesap. Ondan sonra helalleşeceğiz" dedi.

'UYDURUKÇU TARİHÇİLERE KANMAYIN'

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise yaptığı konuşmada Atatürk'ün vatan savunmasında ve kurtarılmasında etkin olamadıkları yönündeki eleştirilere değinerek, "Şu masala inanmayınız. Ne diyorlar; 'Cumhuriyeti kuranlar, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bize o 3 kıtaya yayılan Osmanlı İmparatorluğu'nun yanında çok küçük bir vatan bıraktılar. Öyle çok da başarılı sayılmazlar' gibisinden eleştiriler var. Bu eleştirilere lütfen kanmayınız. Özellikle çocuklarımızı bu tür yalanlara karşı koruyunuz sevgili dostlar. 10 Ağustos 1920 tarihi itibariyle, yani Serv Antlaşması'nın Osmanlı yönetimine imzalandığı tarih itibariyle Türkiye'nin elinde kalan topraklar Anadolu'nun ortasındaki birkaç ildir. Trakya, İstanbul, Orta Anadolu, Uşak, Afyon işgal edilmiştir. Eskişehir de bir süre sonra işgal edilecektir ve Ankara'da TBMM büyük bir direniş gösterecektir. Dolayısıyla 223 yıl sonra, 30 Ağustos 1922 tarihi itibariyle Büyük Taarruzu kazanarak biz topraklar kazanacağız. Daha önce kaybettiğimiz topraklarımızın bir kısmını geri alacağız. Dolayısıyla algı yönetimi yapan bu televizyon ekranlarında sabah–akşam konuşan yalancı tarihçilere ve uydurukçu gazetecilerin palavralarına lütfen kanmayalım" dedi.

Yapılan panelin ardından Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nden Gazipaşa Caddesi istikametini takiben 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar fener alayı yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler