Binali Yıldırım'dan Cerablus açıklaması, Kılıçdaroğlu'na 'adli yıl açılışı' çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında konuştu. Binali Yıldırım, operasyonun 'sınır güvenliği sağlanana kadar' devam edeceğini, YPG'nin "Fırat'ın doğusuna gideceğini" söyledi. Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da Adli Yıl açılışı için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törene 'katılın' çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 31.08.2016 - 11:54
Abone Ol google-news
<video:593450>

Başbakan Binali Yıldırım'dan Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin açıklama geldi. Yıldırım, "Terör unsurları tamamen ortadan kaldırılıncaya, sınırlarımıza, topraklarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU VE FEYZİOĞLU'NA ÇAĞRI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na seslenen Başbakan Yıldırım, "Bir kez daha hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli mekanlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır diye düşünüyorum. Beştepe, milletin yeridir" dedi. Yıldırım, "Kimsenin şahsi tasarrufunda olan bir yer değildir. Dolayısıyla milletin işleri de orada pekala en iyi şekilde yerine getirilebilir?" ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM: AVRUPALILAR CİYAK CİYAK BAĞIRIYOR

PYD AÇIKLAMASI: GELDİKLERİ YERE GİDECEKLER

"PYD, YPG bunlar PKK'nın uzantısı terör örgütleridir. Bir isim yıpranınca başka bir isimle ortaya çıkıyorlar. Adamlar aynı adamlar. Bunlar Türkiye'nin, bölgenin canını yakan terör örgütlerinden başkası değildir" ifadelerini kullanan Yıldırım, "Onun için bizim bu konuda kararlılığımız devam etmektedir. Bu unsurlar, mutlaka Fırat'ın doğusuna, geldikleri yere gidecektir. Amerika Birleşik Devletleri'nin de bu yönde ülkemize defalarca taahhüdü vardır. Bu taahhütte herhangi bir değişiklik beklemiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler