HDP'li Baluken'den KHK tepkisi: 2 Eylül de darbe girişimi olarak tarihe not edilecektir

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kanun Hükmünde Kararname ile yerel belediyelere kayyum atanmasının önünü açan düzenlemeye tepki göstererek "15 Temmuz darbe girişimi tarihe nasıl not geçtiyse 2 Eylül darbe uygulaması da aynı şekilde tarihe not düşecektir"dedi.

Yayınlanma: 02.09.2016 - 17:28
Abone Ol google-news

HDP'li Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında en son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile belediyelere kayyum atanmasına ilişkin çıkarılan yasayı eleştirdi. Baluken, şöyle konuştu:

"3 KHK İLE MECLİS İRADESİNE AÇIK DARBE YAPILMIŞTIR"

"15 Temmuz darbe girişimi tarihe nasıl not geçtiyse 2 Eylül darbe uygulaması da aynı şekilde tarihe not düşecektir. Sarayın ve AKP'nin bugün itibariyle yürürlüğe koymuş olduğu KHK'lar tıpkı 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi ülkenin demokrasini kesintiye uğratan darbeler silsilesinin ta kendisidir. Darbe sürecinin ete kemiğe bürünmüş yeni uygulamasıyla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Biz neden 2 Eylül'de bir darbe yapıldığını söylüyoruz. Bakın bugün itibariyle yürürlüğe giren 3 KHK açık bir şekilde meclis iradesine karşı darbe yapmıştır. Mecliste 4 siyasi partinin genel kurulda en son tartışılan ve uzlaşılarak torbadan çıkardıkları daha sonra yeniden kamuoyuna bu konuda iradelerini gösterdikleri birçok hususu KHK ile meclise ve topluma dayatılmıştır. Erdoğan Meclis iradesinin hiçbir anlam ifade etmediğinin mesajını vermiştir. 'AKP dahil olmak üzere siz meclise istediğinizi konuşabilirsiniz, uzlaşabilirsiniz ama son sözü ben söylerim meclis değil saray söyler' anlayışıyla maalesef bugün itibariyle göstermiştir.

"YEREL YÖNETİMLERE KAYYUM ATANMASIYLA DARBE YAPILMIŞTIR"

Yerel yönetimlere halkın oyuyla seçilen belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine kayyum atanması suretiyle darbe yapılmıştır. Meclis iradesine doğrudan darbe yapan anlayış belediyeye kayyum atanması suretiyle bir darbe yapılmıştır. Meclis iradesine doğrudan darbe yapan anlayış belediyeye kayyum atama düzenlemesi yapmak suretiyle halk iradesine de darbe yaptığını göstermiştir. Yerel yönetimlere 12 Eylül darbe anlayışı dahil olmak üzere hiçbir darbe düzeyinde böyle müdahale edilmemişti. Yüzde 80 oy alan başkanların görevden alınmasının önü AKP ve Erdoğan tarafından açılmıştır"
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler