Açlık grevine başladılar

Kürt siyasetçiler ve Öcalan’ın avukatlarının da aralarında bulunduğu 50 kişi açlık grevini Öcalan’ın güvenliğine ilişkin bilgi alamadıkları için başlattıklarını belirttiler.

Yayınlanma: 05.09.2016 - 19:25
Abone Ol google-news

DTK Eş Başkanı Leyle Güven, DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel, HDP Eş Genel Başkan Yardımısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım, İmralı heyetinden Ceylan Bağrıyanık, Öcalan’ın yeğeni HDP Şanlıufa Milletveli Dilek Öcalan, Hakkâri Milletvekili Selma Irmak, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Öcalan’ın avukatları Ebru Günay ve Cengiz Çiçek ile partililerden oluşan 50 kişi dün PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme yapılması talebiyle açlık grevine başladı. HDP, DBP, DTK, HDK ve KJA’- nın Öcalan ile görüşülmesi talebiyle başlattığı açlık grevi için dün DBP binasında basın toplantısı düzenlendi.

Binanın etrafında TOMA’lar ve çevik kuvvet ekipleriyle önlem alan polis açık hava toplantılarıınn yasaklanması nedeniyle parti binası önünde basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyeceğini, aksi takdirde müdahale edileceğini belirtti. Bunun üzerine bina önünde yapılması planlanan toplantı içeri alındı. Vedat Aydın Konferans Salonu’nda açlık grevine katılacaklar için alan oluşturulurken, buraya Öcalan’ın posteri, “Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği için endişeliyiz görüşme derhal sağlansın”, “Önderliğimizin özgürlüğü özgürlüğümüzdür” pankartı asıldı. Alkış ve zılgıtlarla Öcalan lehine Kürtçe sloganlar atıldı.

Tuncel: Bilgi alamıyoruz

Öcalan’dan geçen yıl 5 Nisan’- dan bu yana haber alamadıklarını belirten DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 52 gün geçmiş olmasına ve darbe gecesi İmralı’ya darbecilerin müdahale ettiği yönündeki bilgilere karşın Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine ilişkin hiçbir objektif bilgi alamadıklarını söyledi. Tuncel, “Öcalan 2013-2015 yılları arasında geliştirdiği diyalog süreciyle de barışın mümkün olduğunu göstermiştir. Devletin süreci sonlandırması sonucu çok büyük acılar yaşanmıştır ve yaşanmaktadır. Bu kadar önemli bir konumda olan Sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağır tecrit ne insan hak ve özgürlükleri ne de demokrasi açısından kabul edilebilir değildir” dedi.

Avukatları görüşsün

Tuncel, “Sayın Öcalan ile avukatları, aile üyeleri veya siyasi bir heyetimiz yüz yüze görüşüp kendisinden sağlıklı bir haber alıncaya kadar yeni bir süreç başlatma kararı almış bulunmaktayız” diye konuştu.

Kimler katıldı?

Açlık grevine DTK Eşbaşkanı Leyle Güven, DBP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel, HDP Eş Genel Başkan Yardımısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım, İmralı heyetinden Ceylan Bağrıyanık, Öcalan’ın yeğeni HDP Şanlıufa Milletveli Dilek Öcalan, Hakkâri Milletvekili Selma Irmak, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Öcalan’ın avukatları Ebru Günay ve Cengiz Çiçek ile partililerden oluşan 50 kişinin katıldığı belirtildi. Katılımcıların yarısını kadınlar oluşturdu

Sadece şekerli su ve sıvı alacaklar

Süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine girenlerin sadece şekerli su ve sıvı alacağı, hergün yapılacak doktor kontrollerinde gerek duyulması halinde B-12 vitamini takviyesi kullanılacağı belirtildi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler