Demirtaş'tan darbe uyarısı: Birileri Erdoğan'ı kandırıyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbe girişimi sonrası düzenlenen operasyonlarla ilgili Erdoğan'ı uyardı. Demirtaş, Erdoğan'ın 'at izi, it izine karıştı' sözlerine atıfta bulunarak 'birileri Cumhurbaşkanı'nı kandırıyor' dedi.

Yayınlanma: 08.09.2016 - 11:17
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bütün toplumu neredeyse adeta darbe gerçekleşmişcesine karşısına almak, devlet yönetiminden, kamu yönetiminden darbeye bulaşmamış toplumun muhalif kesimlerini hatta muhalif olmayan AKP'ye yakın olan kesimlerini bile tasfiye edecek bir operasyon sürecini yürütmek, akıllıca bir iş değil. Birileri Sayın Cumhurbaşkanı'nı kandırmaya devam ediyor, görünen o." dedi.

Demirtaş, parti genel merkezinde, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yı kabul etti.

Selahattin Demirtaş, Eğitim-Sen ve KESK'in üniversitelerde, okullarda, başka birimlerde çok sayıda kamu görevlisinin "haksız" şekilde açığa alınması ve görevden alınması, haklarında soruşturma açılmasıyla ilgili siyasetçileri bilgilendirdiklerini ifade etti.

ERDOĞAN VE YILDIRIM'A TAVSİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Binali Yıldırım'a tavsiyelerde bulunmak istediğini belirten Demirtaş, darbe tehdidinden ülkenin kurtulmuş olmasının ne kadar sevindiriciyse darbe girişimi sonrası yaşanan hukuksuzlukların da bir o kadar can sıkıcı ve üzücü olduğunu ifade etti.

"Ben şuna inanmak istiyorum, birileri halen Sayın Cumhurbaşkanı'nı veya Sayın Başbakanı aldatmaya, kandırmaya devam ediyor. Çünkü bir darbe belasından kurtulmuş bir ülkenin yönetiminin yapacağı işler değil bu işler.

CUMHURBAŞKANI'NI KANDIRIYORLAR

Bütün toplumu neredeyse adeta darbe gerçekleşmişcesine karşısına almak, devlet yönetiminden, kamu yönetiminden darbeye bulaşmamış toplumun muhalif kesimlerini hatta muhalif olmayan AKP'ye yakın olan kesimlerini bile tasfiye edecek bir operasyon sürecini yürütmek, akıllıca bir iş değil. Birileri Sayın Cumhurbaşkanı'nı kandırmaya devam ediyor, görünen o. Biz kendilerini dostça bir muhalefet partisi olarak uyarıyoruz.

BU DARBECİLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRER

Bu yol, bu yöntem iyi bir yol, yöntem değil. Eğer devletten bütün kesimleri tasfiye edecek adeta darbecilerin ekmeğine yağ sürecek bir öfkeyi yaratmaya devam ederlerse inanın ki, darbeyi gerçekleştirmeye çalışanlar zaten amacına ulaşmış olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı 'at izi, it izine karıştı' derken herhalde biraz da bunu kastediyordu."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler