CHP'den art arda sert açıklamalar: Gülen'in 'sümkürdüğü pis mendilleri' yalayanlar...

AKP yandaşı Sabah'ın yazarı Mahmut Övür'ün dört CHP'li milletvekili ile ilgili yazısı hakkında art arda sert açıklamalar geldi. Kılıçdaroğlu, "İftira" derken, eski CHP'li milletvekili Sabahat Akkiraz, "‘Hoca efendi diyerek' yere göğe koyamayanlar, ‘Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar' kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar" dedi.

Yayınlanma: 08.09.2016 - 12:34
Abone Ol google-news

Sabah gazetesinin AKP'den milletvekili adayı olan yazarı Mahmut Övür, CHP’li Umut Oran, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Sabahat Akkiraz'ın Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini öne sürdü. Övür'ün yazısı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li isimlerden art arda tepki açıklamaları geldi.

KILIÇDAROĞLU: İFTİRA

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İftira! Ben bu arkadaşlarımdan, ya da herhangi bir arkadaşımdan gidip böyle bir görüşme yapmasını istemiş değilim. Neden isteyeyim? Ayrıca hepsini tek tek aradım, böyle bir seyahat yok. THY üzerinden yapılacak basit bir sorgulamayla öğrenilebilirdi" dedi.

Mahmut Övür hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, manevi tazminat davaları açıldığını söyleyip, "Sanırım birileri böyle yazılar yazdırarak, iftiralar atarak CHP’yi bu süreçte suçlu göstermenin alt yapısını hazırlamak istiyorlar. Dediğim gibi davalar açılacak ve bu işin peşini bırakmayacağız. Çok ayıp ve vahim bir durum" ifadelerini kullandı.

UMUT ORAN: MAHMUT ÖVÜR ÖNCE KENDİ ZİYARETİNİN HESABINI VERSİN

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, Sabah gazetesinin AKP milletvekili adayı yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü köşe yazısında yer alan iddiaların doğru olmadığını belirterek, kendisi hakkında hemen bugün savcılığa suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağını söyledi.

Umut Oran yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Pensilvanya denilen yere gitmedim, ayrıca Pensilvanya’nın yerini, yolunu dahi bilmem. Ayrıca FETÖ çetesiyle ABD'nin herhangi bir eyaletinde veya dünyanın herhangi bir bölgesinde görüşmedim, görüşemem. Çünkü bu benim ideolojime, Atatürkçü çizgime ve cumhuriyet değerlerine bağlığımla asla ve asla örtüşemez.

Açıkçası ismimim FETÖ çetesiyle birlikte aynı cümle içinde geçmesi dahi kabul edilemez büyük bir hakarettir benim için. Aslında Mahmut Övür, öncelikle kendi Pensilvanya ziyaretinin hesabını vermeli! Mahmut Övür artık AKP milletvekili adayıdır ve bu konumu maalesef gazeteciliğini yok etmiştir. Mahmut Övür şerefli ve namuslu bir gazeteci ise, hiç yapılmamış aslı astarı olmayan bu sözde ziyaretin gerçekte var olmayan, ama yazısında tersini savunduğu o hayali fotoğrafı yayınlamaya davet ediyorum, bunu yapmadığı takdirde namusunu yitirmiş bir gazeteci olacaktır.

ERDOĞAN TOPRAK: HEDEF CHP

Mahmut Övür'ün yazısı hakkında Sözcü'ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "21 yüzyılda yaşıyoruz, teknoloji imkan veriyor. Ben son on yılda bir kez yurt dışına çıktım. Telefon, kredi kartı kayıtlarını, yurt dışı çıkışı kayıtlarına bakılsın. Adı geçen diğer kişilerle değil yurt dışı yurt içi seyahatim olmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bir tanesini kanıtlasınlar. AKP kendisine soruşturma sıçradıkça CHP'yi yalan haberlerle bulaştırmaya çalışıyor" dedi.



AKKİRAZ: SÜMKÜRDÜĞÜ PİS MENDİLLERİNİ YALAYANLAR...

Eski CHP'li milletvekili Sabahat Akkiraz ise Övür'ün yazısı hakkında sert konuştu. "Daha düne kadar ‘Hoca efendi diyerek' yere göğe koyamayanlar, ‘Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar' kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar" diyen Akkiraz, "Bizi bilen bilir. Biz kendimizi biliriz" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler