Metiner: AYM kararlarına saygı duymuyorum

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK'ya ilişkin verdiği kararla tarafsızlığını yitirdiğini ve itibar kaybına uğradığını iddia etti. Anayasa Mahkemesi'nin kararından kaygı duyduğunu söyleyen Metiner, "Ben bu tür anti demokratik kararlara saygı duymuyorum" dedi.

Yayınlanma: 13.04.2014 - 13:25
Abone Ol google-news

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, bir mağazanın açılışına katılmak üzere Gaziantep'e geldi. Beraberinde AKP Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Derya Bakbak ile birlikte mağaza açılışını yapan Mehmet Metiner, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi'nin son dönemde verdiği kararları eleştiren Metiner, "Anayasa Mahkemesi eski Türkiye'ye ait bir vesayet organı. Son zamanlarda sesi soluğu kesilmişti, ama tekrar bir vesayet organı olmasını hatırlatması 367 garabetine benzer garabetler sergilemeye başlaması, doğrusu çok manidar, çok düşündürücüdür. Twitter kararı asla kabul edilemez. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru gittiğimiz bir süreçte, HSYK ile ilgili verdikleri kısmı iptal kararları zamanlama itibariyle talihsiz, içeriği itibariyle son derece anti demokratiktir" dedi.

'ÜLKEYİ ANAYASA MAHKEMESİ YÖNETSİN'
Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı TBMM iradesine saygısızlık olarak değerlendiren Metiner, kararı yürütmeye müdahale olarak kabul ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Anayasa'nın TBMM'ye verdiği iç idari düzenleme yetkisine de, Anayasa Mahkemesi izin vermeyecekse veya başka bir deyişle; HSYK'nın iç idari düzenlemesiyle ilgili son sözü de Anayasa Mahkemesi verecekse, o zaman TBMM'ye gerek yok, o zaman yürütmeye gerek yok. Anayasa Mahkemesi her konuda kararlarını versin, ülkeyi yönetsinler. Bu yargıçlar yönetimine doğru bir gidiştir. Biz askeri vesayetten tam kurtulduk diye sevinirken karşımıza HSYK'daki paralel vesayet çıktı. Paralel vesayeti bir biçimde etkisizleştirmek için, HSYK'nın iç yapısında yapmış olduğumuz bir takım düzenlemeleri de, yine HSYK, içindeki paralel vesayeti pekiştirecek bir biçimde, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiğini görüyoruz. İptal ettiği maddeler, HSYK içindeki o çoğunlukçu paralel vesayetin devamına imkan sağlıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunun zamanlamasının Cumhurbaşkanlığı seçimlerine denk düşürülmesi manidardır. Ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, Başbakanımıza cevap verme mecburiyetinde bulunan bir siyasetçi gibi karşımıza dikilmesini de asla kabul etmiyoruz."

Yeni Türkiye'de bu tür bir Anayasa Mahkemesi'ne ihtiyaç olmadığını söyleyen Mehmet Metiner, "Anayasa Mahkemesi, giderek tarafsızlığını, itibar düzeyini giderek yitiriyor. Kaygı duyuyoruz, üzüntüyle karşılıyoruz. Ben kendi adıma, bu tür kararlara saygı duymuyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler