CHP'li Özel'den darbe karşıtı çağrı

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, darbenin ve darbecilerin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, "Bizler FETÖ tarafından yapılan darbelere de, o gece sonrasında bu durumu fırsata çevirip, sivil darbe yapanlara da karşı durmalıyız" dedi.

Yayınlanma: 24.09.2016 - 19:50
Abone Ol google-news

 

29'uncu Bölge Manisa Eczacı Odası'nın 2016 Seçimsiz Olağan Genel Kurulu, Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapıldı. Genel Kurula, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Oda Başkanı Burçin Kurtuluş, yönetim kurulu üyeleri ve eczacılar katıldı. Genel kurulda, ilk olarak kürsüye çıkan oda başkanı Burçin Kurtuluş, eczacıların sorunlarına vurgu yaptı. Konuşmaların ardından CHP'li Özel, meslekte 40'ıncı yılını dolduran Eczacı Hatice Şenoğul'a plaket verdi.

'SİVİL DARBE YAPANLARA DA KARŞI DURMALIYIZ'

Bir konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, darbenin ve darbecilerin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, "Bizler FETÖ tarafından yapılan darbelere de, o gece sonrasında bu durumu fırsata çevirip, sivil darbe yapanlara da karşı durmalıyız. Eğer demokrasiyi savunmak, sadece bir kişinin darbesine karşı çıkmak, birini savunmak olsaydı, o zaman dünya siyasi tarihi senin darben iyi benimki kötü, senin darbecin iyi, benim darbecim kötü gibi ikilemlerle bugünlere gelemezdi. Eğer darbecilerle mücadelede edeceksek, onların başladığı yerden başlamalıyız. Bu da Milli Eğitim oluyor. Bunu hastalığın başladığı yerden başlamak lazım şeklinde düşünebiliriz. Bugün uçağı uçuran pilotunuza, sırtına cübbe geçirdiğinin hakim-savcıya, minberdeki imamınıza, eline neşter verdiğiniz doktorunuza gereken bilimsel, çağdaş eğitimi verdiğinizden eminseniz, geceleri rahat uyuyabilirsiniz. Çünkü bunlar cemaatlere göre değil, görevlerinin gerektirdiğini yapacaktır" dedi.
BİRLİKTELİK VURGUSU

Bir eczacı olarak mesleğin çok ciddi güçlüklerinin olduğunu anlatan Özel, "Kısa vadede ciddi sorunlarımız var. Bu sorunlar eczane sahiplerine yansıdığı gibi, ekonomik örgütlenmemiz olan eczane kooperatiflerine de yansıyor. Bugün burada işleyen bir kooperatifin olması, hiç kooperatifi olmayan ülke coğrafyasındaki meslektaşlarımızın güvencesidir. Gün, bu yapıya sahip çıkma günüdür. Fakat bazı bahanelerle kendi meslek örgütünden alışveriş yapmayanlar, kendi elleriyle kuyusunu kazıyor. Burada verilen mücadele çok önemlidir. Bu mücadelede Manisa Eczacı Odası, kooperatiflerin gidişatı ile ilgili bir inisiyatif almıştır. Bundan sonra da bu kooperatiflerle fikri birliktelik ama yönetimsel ayrılık prensibi ile çalışmaya devam edeceğiz. Her üyemizin bu örgüte ayrı ayrı sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çalışma Raporu, Odanın İktisadi İşletmesinin Muhasebe Raporu, Denetleme Kurulu Raporu okundu. Ardından ayrı ayrı yapılan oylamada raporlar, oy birliğiyle ibra edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler