"Rapor Kılıçdaroğlu'nun önünde... Sorun sadece akçeli işler değil"

CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi İlhan Cihaner, parti içinde de rahatsızlık yaratan CHP'li Beşiktaş Belediyesi hakkında açıklama yaptı.

Yayınlanma: 26.09.2016 - 12:42
Abone Ol google-news

 

"Beşiktaş Belediyesi ile ilgili olarak bir süredir basında yer alan ve zaman zaman ismimin de geçtiği tartışmalarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur" diyen Cihaner, belediyeleri incelemek üzere parti içinde kurulan komisyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bilindiği üzere 2015 yılı Ağustos ayında Beşiktaş Belediyesi hakkında birtakım şikâyetler ve medyada çıkan haberler üzerine, Genel Başkan’a bilgi sunmak üzere benim de içinde bulunduğum üç kişilik komisyon kurulmuştu. Bu komisyon; yakınanları, ilgili kişileri ve bir takım evrakı inceledikten sonra kanaatini içeren raporunu kısa sürede Genel Başkan’a sunmuştur.

Öncelikle, bu komisyon yalnızca Genel Başkan’a bilgi vermek için kurulmuş “gayri resmi” bir komisyon olup, doğrudan harekete geçme (delil toplamak, disiplin kuruluna sevk etmek, disiplin cezası vermek, kamuoyunu bilgilendirmek gibi) yetkisi yoktur. Parti disiplini ve örgüt anlayışı gereği o komisyonun hiçbir üyesi, yalnızca Genel Başkan’a sunulan bu raporu kamuoyu önünde tartışmayı etik bulmamıştır. Bu inceleme dışında başka görevlendirme de olmamıştır."

BU TARTIŞMA BİTİRİLMELİDİR

Cihaner, "Her şeyden önce partimizin hangi kademesinde olursa olsun, hiç ama hiç bir kimsenin partimizi ve en güçlü olduğu/olması gerektiği (dürüstlük ve şeffaflık gibi) yönlerini tartıştırmaya hakkı yoktur. Ülkemizde, devasa yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları orta yerde dururken partimizin adının karıştırıldığı bu tartışma bitirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Yalnız belediye başkanının değil parti yöneticileri ve komisyon üyelerinin saygınlı ve güvenilirliğinin söz konusu olduğunu belirten Cihaner, sorunu şöyle tarifledi:

"Sorun, birtakım akçeli işlere dair tartışmalar ve belediyecilik tarzı da değildir. Partimizi içinden çürütebilecek oldukça sorunlu politik bir hattın daha belirgin hale gelmesidir. Bu politik hat siyasi iktidarla kurduğu sorunlu ilişkiden emekçilerle olan gerilime, imar politikalarından laikliğe kadar her alanda Halkçı, Kamucu, Sol/Sosyal Demokrat çizgiden uzaklaşmaya işaret etmektedir. Bu politik yönelimin partiye egemen olmasına izin verilemez.

Kuşkusuz değişik gerekçelerle yıpratılmak istenen partililerimiz olmuştur. Böyle bir durum varsa dahi yapılması gereken, kurumsal kimliğimiz zarar görmeden parti içi hukukun işletilip, etkin ve hızlı bir disiplin soruşturması açılmasıdır. Son Parti Meclisi toplantısında, Parti Meclisimiz de iradesini MYK’nın bu konuyu gündemine alması yönünde ortaya koymuştur.

Merkez Yönetim Kurulu derhal bu yönde adım atıp bu tartışmaları sonlandırmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler