CHP'den AKP'ye 'FETÖ' çağrısı: ByLock kullanan 80 vekil ve bakan kim?

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, darbe girişiminin siyasi ayağının hala ortaya dökülmediğini belirterek, AKP iktidarına, "Korkmadan içinizdeki FETÖ'cüleri ortaya dökün. Bunu yapmazsanız tarih sizi affetmeyecektir" diye seslendi.

Yayınlanma: 29.09.2016 - 11:26
Abone Ol google-news

Türkiye'de bir yönetim boşluğu olduğunu öne süren Çam, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaos ortamı yaşandığını, bunun derinleşerek devam ettiğini, ancak bu tehlikeli gidişatın daha fazla sürdürülemeyeceğini ifade etti.

Darbe krizinin sağlıklı bir şekilde çözümlenemediğini söyleyen Çam, "AKP yönetimi eksik, yanlış ya da kötü yönetim denemeyecek bir hale geldi. Bu gidişle kısa zaman sonra yönetim diye bir şey kalmayacak. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden haftalar aylar geçti. İktidarın darbe hakkında sağlıklı bir çözümlemesi yoktur" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Darbenin arkasında ABD var" dediğini, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "ABD'nin darbe ile bağlantısı olduğunu düşünmüyoruz" dediğini dile getiren Çam, "Darbenin dış bağlantıları hakkında iktidar bir netliğe sahip değil. İçeride de durum aynı. Sözümona FETÖ ile mücadele ediliyor. Operasyonlar cadı avına dönüşmüştür. 'At izi it izine karıştı' sözü kendi itiraflarıdır. Buna rağmen yeni darbe iddiaları gündemde ve ciddi ciddi tartışılmaktadır. Hükümet adına konuşan bakan ise bu iddiayı kesin bir dille yalanlayamıyor" diye konuştu.

"BYLOCK KULLANAN 80 VEKİL VE BAKAN KİM?"

Darbenin en önemli ayağının ise siyaset olduğunu ifade eden CHP'li Çam, iktidarı eleştirdi. "Siyasetteki darbecilerin tek bir tanesi bile deşifre edilmedi, tutuklanmadı" diyen Çam, şunları dile getirdi:

"Aman AKP zarar görmesin, zayıf düşmesin kaygı ve korkusuyla FETÖ ile mücadele edilemez. Darbecilerin kendi aralarında gizli haberleşmede kullandıkları kriptolu sistemi kullanan AKP'li 80 milletvekili ve bakanlardan söz ediliyor. Bylock adındaki sistemi kullanan bu milletvekilleri ve bakanlar kimlerdir? Darbecilerle bağlantıları nedir? Aktif-Sen sendikasına üye olduğu için, Bank Asya'ya mecburiyetten para yatırdığı için görevden alınan, meslekten ihraç edilen kamu görevlileri varken Bylock sistemiyle görüşen 80 vekil ve bakana ne yaptınız? Bu 80 vekil ve bakan derhal deşifre edilmeli, haklarında yasal işlem başlatılmalıdır. 'İktidardan olurum, prestij kaybederim' kaygısı, korkusu duymadan samimiyet ve cesaretle bu konuya el atmalıdır."

"GERÇEK FETÖ'CÜ SİZSİNİZ"

AKP'nin son zamanlarda sıkça dile getirdiği 'Yenikapı ruhu' söylemini de eleştiren Çam, "Yenikapı ruhu dediğiniz 'Önce AKP, sonra Türkiye' saçmalığı ise vatanını seven, cumhuriyetin değerlerine bağlı, her türlü sorunun çözümünün demokraside olduğuna inanan bizler bu saçmalığın içerisinde yer almayız, destekçisi de olmayız. Bir olacağımız yegane zemin önce Türkiye, önce demokrasidir. Bunun için tekrar belirtiyorum; korkmadan, çekinmeden içinizdeki FETÖ'cüleri ortaya dökün. Biliyorum ki dökmeyeceksiniz, dökemeyeceksiniz. Çünkü gerçek FETÖ'cü sizsiniz. Aynı menzile farklı istikametlerde giden aynı yumurta ikizlerisiniz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon