Ankara'dan Bağdat'a bir yanıt daha: Söyleyene değil, söyletene bak

Ankara ile Bağdat yönetimi arasındaki karşılıklı açıklamalar devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Başkalarının tesiri altında, siyaseten başka bir şey söyleyemediği için Irak Başbakanı bunu söylüyor" dedi.

Yayınlanma: 12.10.2016 - 09:41
Abone Ol google-news
<video:614087>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamada, "Sen benim muhatabım değilsin, seviyemde, kalitemde değilsin. Irak’tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin" diye hedef aldığı Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin, "Erdoğan ateşe benzin döktü" sözlerine Ankara'dan yanıt gecikmedi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin açıklamalarına yanıt veren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin Başika'daki varlığı meşru bir varlıktır. Orada bize ihtiyaç bulunduğu sürece orada varlığımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Irak'tan 'Sen benim kalitemde değilsin' diyen Erdoğan'a yanıt: Ateşe benzin döktü

Numan Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

Uluslararası camia ve Irak Merkezi Hükümeti gerçekten DEAŞ ile bir savaş veriyorsa, en acil gündem maddelerinden birisi, senelerdir Musul'un kurtarılması olmalıydı. Türkiye zaten bu amaçla oradadır, Musul'un halkına destek vermek için oradadır. Ama sanki bunlar hiç yokmuş gibi şimdi bunun gündeme getirilmesi 'söyleyene değil, söyletene bak' sözünü gündeme getiriyor. Herhalde başka tesirler altında, başkalarının tesiri altında, siyaseten başka bir şey söyleyemediği için Irak Başbakan'ı bunu söylüyor"

"ORAYA PYD/YPG'Yİ ÇAĞIRIRSANIZ..."

Musul'u DEAŞ'tan kurtaracağız' diye siz oraya PYD'yi, YPG'yi çağırırsanız, başka bir terör grubunu, başka bir silahlı grubu oraya çağırırsanız ve o şehrin asli unsurlarından olmayan unsurları getirip o şehre yeni bir, tabiri caizse, 'ur' gibi sokmaya çalışırsanız bu Irak'ta barışı sağlamaz, Musul sorununu da çözmez.

"MEZHEP SAVAŞININ FAYDASI OLMAZ"

Bölgede ortaya çıkacak bir mezhep savaşının ne Sünnilere ne Şiilere zerre miktarı faydası olmayacak. Mezhep savaşları üzerinden bu bölgeyi bölüp parçalamaya çalışanlarsa Ortadoğu üzerinde emperyal hedefleri olan ülkelerdir. Bir kere bu olgunun farkına varmamız lazım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler