HDP’den etkin muhalefet kararı

HDP’de eleştiri ve önerilerin tartışıldığı toplantıda; partinin izleyeceği politikalara ilişkin görüş alışverişi yapıldı.

Yayınlanma: 17.10.2016 - 00:02
Abone Ol google-news

HDP’nin kuruluşundan bu yana partinin 4 yıllık çalışmaları önceki gün başlayan ve dün sona eren toplantıda ele alındı. Toplantıda yapılan öneriler doğrultusunda HDP’nin yeni dönemde yeni bir kampanya sürecini başlatabileceği dile getiriliyor. HDP’nin özellikle daralan siyaset alanının açılmasına yönelik miting ve çeşitli etkinlikleri gündeme getirebileceği ifade ediliyor. HDP’nin bundan sonra parlamento çatısı altında yürüttüğü etkin muhalefet rolünün yanı sıra; her fırsatta diyalog ve uzlaşı zeminlerinin de aranacağı belirtiliyor.

GEVERİ'DEN DİKKAT ÇEKEN ELEŞTİRİ

Parti içinde özellikle İslami kimliğiyle öne çıkan kimi isimlerin son dönemde dillendirmeye başladığı eleştirilerin bir benzeri de HDP Van Milletvekili Adem Geveri’nden geldi. Partinin sorunları ve yeni politikalarının masaya yatırıldığı toplantı öncesinde HDP’li Geveri’nin “parti yönetim organlarının gelişmeler karşısında eksik kaldığı” gerekçesiyle eleştirmesi dikkat çekti. Geveri’nin önceki gün ve dün gerçekleştirilen toplantılara da katılmadığı öğrenilirken parti içinde bu açıklamalar “kişisel görüş” olarak değerlendirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler