Erdoğan: 14 yıllık hayalimdi, sonunda yoluna girdi

İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir hastanelerinin 14 yıllık hayali olduğunu söyledi, "Hiç de kolay bir süreç olmadı, inanmayanlar oldu. Sonunda yoluna girdi" dedi.

Yayınlanma: 20.10.2016 - 12:12
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ında İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Şehir hastaneleri benim 14 yıllık hayalim. Hiç de kolay bir süreç olmadı, inanmayanlar oldu. Sonunda yoluna girdi. Şu anda Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesi ihalesi yapıldı" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Şehir hastaneleri, kendisine yapılan yatırımları ziyadesiyle hak eden bir projedir. Sağlık endüstrisinin ülkemizde gelişmesini temin edecektir. Böylece geleceğin en önemli sektörlerinden biri olan sağlık alanında Türkiye, bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülke konumuna yükselecektir.

- 2015 yılında ekonomimiz, orta vadeli programımıza paralel olarak yüzde 4 büyüdü. Geçtiğimiz yıl Çin ve Hindistan hariç, iki katı büyüme performansı gösterdik. Bu yılın ilk yarısında ise büyüme oranımız yüzde 3,9 oranında gerçekleşti. İstihdam oranımız yüzde 46’ya yükseldi. 6,7 milyon kişiye yeni istihdam sağladık. İşgücüne katılım oranı, geçen yılın aynı döneminde göre 0,3 puan artarak yüzde 52,3’e yükseldi. İşsizlik oranının yüzde 10,7’ye yükselmesindeki sebep, istihdamdaki daralma değil işgücündeki artıştır.

- Benim biliyorsunuz faizle muhabbetim yoktur. Faize düşmanım. Onu sömürü aracı olarak görüyorum. Göreve geldiğimizde faiz harcamalarının vergi gelirine oranı yüzde 85,7 seviyesinden, yüzde 13’e düştü. Peki bu yeterli mi? Bu bile yeterli değil. Bu yılın ilk 9 aylık dönemi itibariyle merkezi yönetim bütçe açığı, 1,5 milyar lira iyileşerek 12 milyar lira olarak gerçekleşti. TÜFE 2015 yılı döviz kuru gelişmeleri ve gıda fiyatlarının etkisiyle yüzde 8,8 seviyesine ulaştı. Eylül ayı itibariyle yıllık 7,3 seviyesine geriledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler