CHP'li Eren Erdem: Devlet Bahçeli’ye ismini değiştirmesini tavsiye ediyorum

İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Eren Erdem, "Devletin kurucu ilkelerini tarumar etmeye dönük bir projenin ortağı olduğun an itibariyle Sn. Devlet Bahçeli’ye ben ismini Hükûmet Bahçeli diye değiştirmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Yayınlanma: 20.10.2016 - 18:10
Abone Ol google-news

İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Eren Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28. muhtarlar toplantısında El Nusra’ya dair yaptığı açıklamaların "skandal" teşkil ettiğini ve bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

CHP’Lİ ERDEM’DEN ERDOĞANA: SEN SELEFİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BÜROSU MUSUN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28. Muhtarlar Toplantısı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile El Nusra'nın Halep'ten çıkarılması konusunda anlaştıklarını ifade ederken yaptığı “Dün akşam Putin ile bir görüşmem oldu ve bu görüşmede Halep'i konuştuk. Kendilerinin El Nusra'nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricaları oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik.” açıklamasını okuyan CHP’li Erdem, bu ifadelere tepki göstererek “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 1 numarası cumhurbaşkanı, bir ülkenin kendisine telefon edip bir terör örgütünün bir bölgeden çıkması ricasında bulunduğunu ve onlara bu ricayı ilettiğini söylüyor. Sen ne zamandan beri, selefi vahhabi terör örgütlerinin hamisi oldun da, Rusya bir talep ileteceği zaman seni arar hale geldi?

Cumhurbaşkanı Nusra’yla ilişkilerini ortaya koymalıdır. Sen selefi örgütlerin bürosu musun? Rusya El Nusra’ya mesaj iletmek için neden seni arıyor? Biliyorsunuz bir konuşmasında da “El Nusra’ya niye kötü diyorsunuz” diye serzenişte bulunmuştu. Niye kötü diyoruz biliyor musun; çünkü El Nusra selefi vahhabi bir terör örgütüdür, kendileri gibi inanamayanları katleden vahşi barbar bir örgüttür. IŞİD’le aralarında itikadi ideolojik bir fark yoktur. Musul ve Şam fatihi olacağım diye diye ülkeyi terör örgütlerinin hamisi haline getirdiniz.” dedi.

ERDEM: DEVLET BAHÇELİ’YE ADINI “HÜKÛMET BAHÇELİ” OLARAK DEĞİŞTİRMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sert sözler söyleyen CHP’li Erdem, “Devletin kurucu ilkelerini tarumar etmeye dönük bir projenin ortağı olduğun an itibariyle Sn. Devlet Bahçeli’ye ben ismini Hükûmet Bahçeli diye değiştirmesini tavsiye ediyorum. Şimdi bir de geyik yapmaya başlamışlar. Düzeysiz, kalitesiz, ferasetsiz, Kasımpaşalının tedrisatına girdiğini ilan edercesine ortaya koyulan çirkin üsluplarla ortaya koydukları yanlışı toparlamaya çalışıyorlar. Size mi düştü bu ülkedeki cumhuriyetin temel dinamiklerini bombalayacaklara can suyu vermek. Ondan sonra kalkıp ‘biz milletimizi vatanımızı seviyoruz’ diyorlar, eğer seviyorsan bu ülkenin kurucusu olan M. Kemal Atatürk’ün ilkelerine ihanet etmeyeceksin. Bu ihanetin hafriyatçılığını yapmaya soyunmuş muhterem devlet adamlığını kaybetmiş, Saray Valisi olmayı kendine meslek edinmiş bir pozisyona gelmiştir. Hangi gerekçeyle ülkeyi parçalayacak bu tutumu meşrulaştırmaya çalışırsın?” dedi.

ERDEM: AKP’Lİ BELEDİYELER DAHA BİRKAÇ AY ÖNCESİNE KADAR FETÖDEN KAPATILAN ŞİRKETLERLE İŞ YAPIYORDU

Hükûmetin FETÖ’yle mücadele adı altında FETÖ’yle alakası olmayanların hayatlarıyla oynadığını ifade eden Erdem, “FETÖ’yü gündeminden düşürmeyen AKP’li yetkililere, başbakana, bakanlara soruyorum: Kocaeli Belediye Başkanı 4 ay önce FETÖ’cü olduğu için bugün kayyum atanmış ve sahibi tutuklanmış bir şirkete, 6 kat imarlı bir araziyi 12 kata çıkartarak tahsis etti mi? Bunun gibi yüzlerce örnek sayabilirim. FETÖ’nün Afrika’da yaptırdığı okulların tabelalarında kaç AKP’li vekilin anne ya da babasını ismi yazıyor acaba? Bunların listesini MİT bir çıkarsın da bakalım.” dedi.

ERDEM: BİZDE CAHİLİYE DÖNEMİ HÂLÂ DEVAM EDİYOR!

Laik eğitim sisteminin bitirilmeye çalışıldığını belirten Erdem, son günlerde yaşanan olaylardan örnekler vererek “Burdur İl Milli Eğitim Müdürünün olayını biliyorsunuz. ‘Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir’ diye sosyal medyada bir şeyler paylaştı. Bizde ‘söyleyene değil, söyletene bakacaksın’ diye meşhur bir söz vardır, Bakanın kalbindeki saplantı ve kirle mücadele etseler de bu sorun kökten çözülse. Bakılana değil bakana bakmayı öğrendikleri gün gerçekten Müslüman olacaklar.

İslam bakılanı değil, bakanı terbiye etmeyi esas alır. Peygamber efendimizin hiçbir şekilde meyhaneleri kapattırdığını göremezsiniz, oraya gidenlere yönelik bir tutum izler. Aynı anlayışı burada yapmak gerekirken bizdeki yönetim bakılanı dizayn etmeye çalışıyor, Cahiliye Dönemi bizde maalesef devam ediyor.” dedi.

ERDEM: BAŞKANLIK REFERANDUMA KARŞI KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR BEDENİMİZİ SİPER EDEREK MÜCADELE EDECEĞİZ!

Gündemdeki başkanlık sistemi takvimi üzerine devam eden tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine CHP’li Erdem, “Biz birilerinin iddia ettiği gibi yurtseverleri çay ocaklarında öğrenmedik. Biz yurtseverliği emperyalizmle mücadele bakiyesi üzerinden bu ülkenin kurucu dinamiklerinden öğrendik. Kanımızın son damlasına kadar bedenimizi siper ederek, bütün demokratik haklarımızı kullanarak Başkanlık Sistemi’nin referanduma gitmemesi için mücadele edeceğiz. Biz bu cumhuriyeti üç tane kendini yitirmiş, iradesini farklı yerlere teslim etmiş insanın dönüştürmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

ORHAN SARIBAL: TÜRKİYE TARİHİNDE İLK KEZ BU KADAR ANTİDEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE YÖNETİLİYOR!

CHP’li Orhan Sarıbal aynı soruya “Ülkedeki temel meseleleri manipüle eden, halkın ne yaşadığını görmezden gelen, yönetemeyen bir anlayışın yönetimi altındayız. Şu anda gerçekten öyle vahim bir durumdayız ki, FETÖ darbe girişimi gerekçesiyle sıkıyönetim koşulları uygulanıyor.

Bu ülke ilk kez bu kadar antidemokratik durumla yüzleşiyor. Tüm etkinlikler, yürüyüşler, eylemler kısıtlandı. Bu süreçte tabi ki bu konuyu unutturmak için başkanlık sistemi konuşulmaktadır. Gerçek sorunlar konuşulmuyor. Ekonomik veriler çok kötü, yabancı yatırımcı gelmiyor, herkes borç batağında. Bütün bunları görmeyen bir anlayıştan başka bir şey bekleyemeyiz.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler