Başbakan Yıldırım: Anayasa'da sistem sorununu çözeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 21.10.2016 - 20:11
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar'da konuşuyor. Yıldırım'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Anayasa'da sistem sorununu çözeceğiz.14 senedir mücadele ediyoruz. Vesayete izin vermedik.Halkın yüzde 52'sinin oyunu almış Cumhurbaşkanı'na diyorlar ki onu yapma, bunu yapma. Millete ne diyeceksiniz.Mevcut durumu Anayasa'ya uygun hale getirmek gerekiyor. Bu aksaklığın düzelmesi lazım. Bu konuda umut verici bir şey var. MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli'de bizim düşüncelerimize benzer görüşlerini kamuyoyu ile paylaştı. Dedi ki: 'Bu böyle yürümüyor.Düzeltebiliyorsak Meclis'te düzeltelim olmuyorsa halka gidelim.'

Yürütmeyi daha güçlü hale getireceğiz. Hiçbir şekilde parçalı iktidar olmayacak. Türkiye tek başına iktidar olmazsa sıkıntı yaşayacak. AK Parti'nin de bir ömrü var. Başkanlık için teklifimizi Meclis'e getireceğiz. Millet de nasıl uygun görüyorsa karar verecek. Ana muhalefet partisine çağrıda bulunuyorum. Bir kez daha bu fırsatı kaçırmasınlar.Bütün partilerin uzlaşmasıyla olsun. Ama uzlaşamayacağımızın farkındayız. Teröristle kol kola veren parti hariç diğer partilwerin başımızın üzerinde yeri var.

Hem milletin oyunu alacaksın. Her tarafa gülecükler dağatacaksın, saz çalacaksın  sonra terörle kol kola olacaksın. 1 Kasım'da milletimiz dersini verdi. Orada halk terör örgütünün baskısından kurtardı, yollarını da ayırdı. Cenazeleri istismar etmeye çalışıyorlar. Kimseyi yanlarında bulamıyorlar.

Her tarafımı duman ettiler. 1 senede 36 bin konut yapılacak.Kürtlerin PKK ile sorunu var. AKP temizleyecek, bunların işbirlikçilerini tüm dünyaya göstereceğiz. "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler