MHP pazarlık kapısını açtı

Devlet Bahçeli’nin ‘başkanlığa’ destek çıkışının ardından MHP’den çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün, “Rejim sigara tiryakisi gibi hukuksuzluğun bağımlısı haline geldi” açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 21.10.2016 - 21:11
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarının kamuoyundaki yankıları sürerken MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. “Parlamenter sistemin yalnız adının kaldığını, rejimin hasta, yaralı ve feci halde öksürdüğünü, sigara tiryakisi gibi hukuksuzluğun bağımlısı haline geldiğini” savunan Yalçın, “Hiçbir anayasa değişikliği çantada keklik değildir. AKP’nin; anayasa değişikliği için gerekli çoğunluğu bulabilecek, en azından referanduma gidilebilmesi için Meclis’i ikna edecek bir teklifle gelmesi gereklidir. Siyaset kurumu ortak akıl oluşturma adına sürpriz tekliflere açıktır” dedi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, dış politikadan ekonomiye, hukuktan terörle mücadeleye kadar Türkiye’nin çözüm bekleyen meselelerinde yetki ve karar merciilerinin belli olmadığını dile getirerek, “Anayasaya uyulmaması sonucunda ortaya çıkan kriz, bir rejim bunalımına dönüşmüş, parlamenter sistemin sadece adı kalmıştır. Anayasada yeri olmadığı halde, parlamento da hükümet de yargı da Cumhurbaşkanlığı makamına bağlanmıştır. Bu durum, Türkiye’nin girift sorunlarının çözümünde zorluklara yol açmakta, çoğunu sürüncemede bırakmaktadır. Mevcut ortamda, hukukun üstünlüğüne olan güven giderek ortadan kalkmaktadır. Bu hukuksuzluk, Türkiye’ye yakışmamaktadır” ifadelerini kullandı.

‘Sürpriz’ vurgusu

Bahçeli’nin çıkışının, “MHP’nin başkanlık sistemiyle ilgili AKP’nin önerilerine gözü kapalı oy verecek anlamına gelmediğini” söyleyen Yalçın, “Hiçbir anayasa değişikliği çantada keklik değildir. AKP’nin; anayasa değişikliği için gerekli çoğunluğu bulabilecek, en azından referanduma gidilebilmesi için Meclis’i ikna edecek bir teklifle gelmesi gereklidir. Siyaset kurumu ortak akıl oluşturma adına sürpriz teklilere açıktır. Aksi takdirde daha başından tartışmayı bitiren bir sonuç ortaya çıkacaktır” görüşünü dile getirdi.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler