AKP silah dağıtacak

Bahçeli’yi öven Yıldırım, AB’ye ‘Fazla naz âşık usandırır’, Irak’a ise ‘Yanlış yapıyorsun’ dedi.

Yayınlanma: 22.10.2016 - 21:35
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, MHP’nin anayasa değişikliği konusundaki tavrını “takdire şayan” olarak nitelendirirken, “Atalarımız ne demiş, bir elin nesi iki elin sesi var” dedi. Bağdat hükümetinin yanlış yaptığını kaydeden Yıldırım, Başika kampını boşaltmayacaklarını söyledi. Yıldırım, AB’ye de “Fazla naz âşık usandırır” diye seslendi. Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Afyon kampının açılış konuşmasında özetle şu görüşleri dile getirdi:

30 Kasım’a kadar yürüyüş yasağı

Ankara Valiliği’nin 30 Kasım’a kadar toplantı gösteri ve yürüyüşlere kısıtlama getirmesinin tek nedeni güvenlik, milletin güvenliği. Ana muhalefet partisi CHP’den bazıları ‘AK Parti, 29 Ekim kutlamaları ve 10 Kasım anmasını engellemek için böyle bir karar aldı’ diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor.

MHP takdire şayan

Hazırladığımız anayasa değişikliği taslağını en kısa sürede Meclis’e getireceğiz. MHP’nin devletin ve ülkenin karşı karşıya olduğu sorunu görüp meseleye milletin son noktayı koyması yönündeki tavrı takdire şayan. MHP başkanlık sistemine karşı, parlamenter sistemin devamını istiyor olabilir. Kararı millete bırakmak gibi son derece milli bir yaklaşım sergilemiştir. Atalarımız ne demiş, yiğit yarasına yiğit katlanır. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bir el eli yıkar, iki el yüzü yıkar. Diyoruz ki millet son noktayı koysun.

Başkanlık beka meselesi:

Başkanlık meselesi, sistem, yeni anayasa meselesi. Ne Recep Tayyip Erdoğan’ın ne de AK Parti’nin meselesidir. Bu iş devletimizin, milletimizin beka meselesidir. Sistem tartışmalarını artık geride bırakalım, önümüze bakıp geleceğe odaklanalım.

Fazla naz âşık usandırır:

Bugün Türkiye, Avrupa’nın dışından değil içinden konuşan bir ülkedir. Pek çok Avrupa ülkesinden daha üstün standartlara sahibiz. AB için vizyonlu bir gelecek ancak Türkiye ile mümkündür. AB’deki önyargılarla donanmış bir bakış açısını asla kabul etmiyoruz. Bu AB’nin kendi açısından da hayırlı değildir. Karar onların. Türkiye’nin alternatifleri her zaman vardır, Avrupa unutmasın, fazla naz âşık usandırır.

İş dünyasına FETÖ uyarısı:

İş âlemine söylemek istiyorum, kendinizden eminseniz korkmayın, eğer bu örgütle öyle ya da böyle ilişki içine girmemişseniz asla tereddüt etmeyin, korku yaşamayın, size hiçbir şey olmaz. Amacımız eğer şirketlerde işyerlerinde FETÖ ile ilişkisi olanlar varsa onları oradan çekip almak, gerekli cezayı vermektir. Yoksa kişileri bırakıp kurumları cezalandırmak çok büyük haksızlık olacağı gibi bir anlamda kendi ayağımıza da kurşun sıkmaktır, ekonomiyi baltalamaktır.

Bağdat hükümeti yanlış yapıyor:

Son dönemde birtakım yönlendirmelerle Türkiye’ye karşı kışkırtıcı beyanlarla Bağdat hükümeti çok büyük yanlış yapıyor. Biz Türkiye olarak buna aldırış edecek değiliz. Türkiye’nin Başika kampındaki görevi, bölgedeki sivilleri eğitmek, olası bir terör hareketine, mezhepsel çatışmaya karşı hazır hale getirmektir. Biz bu kampı boşaltırsak ülkemize yönelik terör saldırılarının önünü açmış olacağız. Terör örgütlerinden başkasına yaramayacak bu talebi asla ve asla dikkate almayacağız.

‘Bölgedeki siyasetçilere silah ve koruma ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik geçlerinin olmasına rağmen bölgedeki siyasetçileri silahlandıracaklarını açıkladı.

AKP’nin Afyon kampında iki oturum gerçekleştirildi. Soylu, Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütünün son dönemde siyasetçilere saldırılarını anlatırken, “Her parti yetkilisine silah ruhsatı vereceğiz. Güvenlik görevlisi, koruma da vereceğiz. Hatta korumayı koruculardan da verebiliriz. Uzun menzilli silahlarla korunmalarını sağlayacağız” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, darbe girişiminin ardından 35 bin kişinin tutuklandığını, 26 bin kişinin adli kontrol ile serbest bırakıldığını, 82 bin kişi hakkında işlem yapıldığını, 3 bin 907 kişinin ise hâlâ arandığını söyledi. Bozdağ, 2010’dan sonra yapılan hâkim ve savcı sınavlarının incelemeye alındığını bildirdi.

‘Teferruatla uğraşma’

Bu sırada araya giren Başbakan Yıldırım, “Suçu sabit, direkt darbenin içinde olan kişilerin bir an önce yargılanması lazım. Neden hâlâ bunların yargılanmalarına başlanmadı. Teferruatla uğraşmayın, bir an önce yargılamalar başlasın. Vatandaşlar bunların biletlerinin kesilmesini istiyor” dedi. Gülen’in ABD’den iadesiyle ilgili Bozdağ, “İade için direniyorlar, işi uzatıyorlar. Bizden tekrar yazı istediler” diye konuştu.

Davutoğlu yok sayıldı

-Kampta, ağırlıklı olarak darbe girişimi ve hükümetin icraatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yalnızca bir iki karede göründüğü gösteride, Davutoğlu’nun başbakanlığına hiç değinilmezken “Binali Yıldırım ile 2016’da ikinci hamle döneminin başlatıldığı”na vurgu yapılması dikkat çekti. Gösteri sırasında bazı vekillerin ağladığı görüldü.

-Kampta, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, merdivenden düşerek yaralandı. Aydın, bir gece hastanede gözetimde tutuldu.

-Yıldırım, Avrasya tünelinden söz ederken “Cumhurbaşkanımız Davos’ta one minute dedi, şimdi Avrasya’yla two munite diyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler