Bahçeli'den AKP'ye hep destek, tam destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'başkanlık sistemi' açıklaması geldi. Bahçeli, 'başkanlık sistemi'ne 'hayır' diyeceklerini açıklayan yardımcısı Semih Yalçın'ın aksine, "Meclis'te 'evet' dersek, sandıkta da 'evet' deriz" dedi.

Yayınlanma: 25.10.2016 - 10:41
Abone Ol google-news

<video:621053>

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Musul ve 'başkanlık sistemi' tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Bahçeli, "TBMM'de tercihimiz ne olursa milletin karşısında da aynısı olacak. Eğer Meclis'te 'evet' dersek milletin huzurunda da 'evet' deriz" diye konuştu.

Bahçeli'den İsmail Küçükkaya'ya gönderme - VİDEO

"HAYIR" DİYECEKLERİNİ AÇIKLAYAN MHP'LİLERE "YURTTA SULH" SORUSU

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un, AKP'nin başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'na gelmesi durumunda ''hayır'' oyu kullanacakları ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Bahçeli, “Onların en tabi hakkıdır. Vicdani sorumlulukları içerisinde hareket edeceklerdir. FETÖ hareketi başarılı olsaydı, yurtta sulh konseyinin hazırlayacağı bir Anayasaya ne diyeceklerdi acaba” dedi.

"ZOKAYI YUTMUŞUZ"

"Başbakan Yıldırım’ın, “MHP, FETÖ ile ilgili Meral Akşener örneğinde zokayı yuttu. O yüzden bu FETÖ gerçeği ile tanıştı” dedi. Bu konuda ki görüşünüz nedir?" sorusu üzerine Bahçeli şunları söyledi:  “Zoka yutmuşuz. Diyecek bir şey yok. Demek ki bizden çok daha evvel Meral Akşener’in kim olduğunu biliyorlardı.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçnı, geçtiğimiz pazar günü Habertürk gazetesine verdiği röportajda, "Başkanlık sistemi konusunda kapıları kapattık" deyip, partisinin "Hayır" oyu vereceğini söylemişti

Açıklama geldi: MHP olası bir referandumda başkanlık sistemine 'evet' mi diyecek 'hayır' mı?

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Türkiye'nin dibe çekilmesine sessiz kalmayacağız.

- Başika IŞİD tarafından tehdit edilmektedir. Musul'un temizliği süratle yapılmalı, Türkiye dışarıda durmamalıdır. Irak'taki iç karışıklık ortamı Türkiye'yi doğrudan doğruya etkiliyorsa, buna suskun kalmamız akıl ve mantığa sığmayacaktır. İşte gördünüz IŞİD Kerkük'e saldırı düzenlemiş, soydaşlarımızın kanını dökmüştür.

- Türkmen katilleri birbirlerini cesaretlenmiştir. PKK'nın Kerkük'te ne işi var? Başbakan ve hükümetinin aldığı tedbir olmuş mudur? IŞİD neyse PKK aynısı değil midir?

- Şii, Sünni cepheleşmesi kışkırtılırken, cellatlar baltalarını bilemektedir. Türkiye, Irak ve Suriye'deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze almalıdır. Irak, Suriye, ABD istemiyor, bunun mana ve ehemmiyeti yoktur. Musul yanarken yerimizde duramayız. Kürdistan'ın kurulması için oyunlar oynayanlar akıllarını başlarına alsınlar.

- Türkiye, Musul operasyonunun her aşamasında rol almalı, aktif olmalıdır. Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle eş değerdir.

"TARİH AFFETMEYECEK"

- Erdoğan'ın hafta sonu Bursa'da yaptığı konuşmada söyledikleri dikkat çekici. "Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimizdir. Sınırları gönüllü olarak kabul etmiş değiliz" dedi. Bilerek vatan topraklarından vazgeçmek, tarih ve milletin affetmeyeceği ihanettir. Türk milleti bu topraklara çekile çekile sığınmış, kendisine bir hayat alanı çizmiştir.

- Biz geçmişimizin acı dolu sayfalarından ders aldık. Tarihe namus sözü verdik. Gidilecek başka yurdumuz yok. Çizecek sınırımız yoktur. Türkiye, başkent Ankara'yı merkezine alıp çevresindeki her gelişmeye bire bir kafa yormak zorundadır.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

- Demokrasiye bağlılığımız dönemsel değil, ilkeseldir. Çözüm ve çare odaklı siyaset tercihimizi hep koruduk. Türkiye'nin sorunlarını farkındayız, sürekli çalışıyoruz. Her arayışımız bir fikri ve ahlaki zemine yaslanmaktadır. Sistemin kilitlendiğini söylüyoruz. Mevcut durumla hukukun uyuşmadığını ısrarla ifade ediyoruz.

- Sayın Cumhurbaşkanını millet seçti, tartışmasızdır. Sayın Erdoğan'ı seçen millet fiilen başkan olsun demedi.

- Fiili başkanlık uygulanmasına kendiliğinden son verilmesi en haklı beklentimizdir. Buna yanaşılmayacaksa, demokratik bir sürecin işletilmesi en geçerli ikinci yoldur. MHP'nin dediği budur.

- MHP parlamenter sistemden yanadır, reforma tabi tutulmasını istemektedir.

İHRACI İSTENEN MHP'Lİ VEKİLLERE TEPKİ

- Meclis'te 'evet' referandumda 'hayır' diyecekmişiz. "Havet" nasıl olacakmış? Türkiye'yi katletmeleri bir yana utanmadan bir de böyle diyorlar. Kendilerinin maskaraya döndüklerini hiç anlayamıyorlar.

"MECLİS'TE NE DERSEK SANDIKTA DA O..."

- TBMM'de tercihimiz ne olursa milletin karşısında da aynısı olacak. Eğer Meclis'te 'evet' dersek milletin huzurunda da 'evet' deriz.

TEKLİF GELİNCE BİZİM TUTUMUMUZU GÖRECEKLER

- MHP, Anayasa teklifini inceleyecek elbette bir karar ve sonuca varacaktır. Siyasi yan kesiciler, bizim nasıl bir tutum takınacağımızı o zaman görecekler. AKP'nin muhtemel hazırlığı TBMM'de kabul ve onay görürse, millete gitmekten hiç kimse çekinmemelidir.

BAHÇELİ'Yİ KIZDIRAN SORU

Bahçeli'yi kızdıran soru - VİDEO 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. ANKA haber ajansı muhabirinin "FETÖ ile ilgili ikinci bir risk mi var? Hala tehlike geçmiş değil mi?" sorusuna Bahçeli, "Siz hangi gazetenin mensubusunuz? Zaten siz böyle soru sorarsınız." diye çıkıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler