Genç: Hukuk yok, İçtüzük yok, Anayasa yok

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, dün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmayla ilgili, "Hukuk yok, İçtüzük yok, Anayasa yok. TBMM, tamamen Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yönetiliyor" dedi.

Yayınlanma: 18.04.2014 - 15:23
Abone Ol google-news

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında dün Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan ve geçici olarak iki birleşimden çıkarılma cezası almasına yol açan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP milletvekillerinin ve AKP'li Meclis başkanvekillerinin, kendisinin milletvekili olarak görevlerini yerine getirmesine engel olmak için her türlü tertibi gerçekleştirdiklerini ileri süren Genç, Başkanvekilleri Ayşe Nur Bahçekapılı ve Sadık Yakut'un yaklaşımlarını eleştirdi. Karar yeter sayısı istemek gibi en doğal taleplerini bile görmezden ve duymazdan geldiklerini bu durumun da kendisini rencide ettiğini anlatan Genç, dün yaşanan olaydaki Bahçekapılı'ya yönelik sözlerinin hakaret niteliği taşımadığını savundu.

MİT Yasası konusunda Genel Kurul'da görüşlerini aktarmasının bir milletvekili olarak en doğal hakkı olduğunu belirten Genç, yasada yer alan Meclis denetimi maddesini de eleştirdi. Maddenin yasaya Genel Kurul'da eklendiğini hatırlatan Genç, "Güvenlik ve istihbarat komisyonu diye bir komisyon kuruyorlar, bu TBMM İçtüzüğü değişikliğidir. MİT Yasası'nda böyle bir değişikliği yapamazsınız" dedi. Birleşimi yöneten Bahçekapılı'nın Meclis denetimiyle ilgili önergeyi işleme koymaması gerektiğini ileri süren Genç, "Hukuk yok, İçtüzük yok, Anayasa yok. TBMM tamamen Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yönetiliyor" dedi.

Genel Kurul kürsüsüne çıktığında AK Parti milletvekillerinin kendisine sırtlarını dönmesine de değinen Genç, "Arkalarını çeviriyorlar. Sanki önlerinden bir hayır gördük de arkalarını çeviriyorlar bize. Gerektirdiği cevabı bunlara veririm ama o arkalarını gitsinler, başkalarını çevirsinler" diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler