AKP'li vekil: İdam Meclis'e gelirse kayıtsız, şartsız geçer

AKP Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Mehmet Demir, “İdam tasarısı Meclis’e gelsin, koşulsuz şartsız geçer. CHP’li birçok milletvekili bile PKK gibi, DEAŞ gibi, FETÖ gibi hainlerle, teröristlerle mücadelede daha caydırıcı cezalar gelmesi için onaylarlar” dedi.

Yayınlanma: 01.11.2016 - 20:37
Abone Ol google-news


AKP Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, yaptığı açıklamada, “Irak ve Suriye ülkemizin en uzun sınırlarına sahip ülkeler. Bu ülkelerde yaşanan en ufak sorun doğrudan bizim ülkemizde hissedilir. Tarihi bir bağımız, kültürel bir birlikteliğimiz var. Bu ülkelerin toprak bütünlüklerine saygımız sonsuzdur ancak onlar toprak bütünlüklerini sağlayamaz ve ülkemiz bundan etkilenirse müdahale hakkımız kaçınılmazdır.

Amerika, Rusya ve Avrupa, Suriye’de Irak’ta var olacak Türkiye olmayacak. Yok, öyle bir dünya! Asıl onların ne işi var bizim burnumuzun dibinde. Bu coğrafyada savaşta varsa bizim savaşımız barışta varsa bizim barışımızdır. Suriye’de çok başarılı bir operasyon yürütülüyor, en şekilde Musul operasyonu için El Beşika’ya konumlanmış ve topçu atışlarıyla, hava saldırılarıyla operasyonda yer alıyoruz. Bakın nereden nereye eskiden Diyarbakır, Şırnak, Hakkari gündemden düşmezdi. O malum ülkeler çıkar buralarda Özerklikten falan bahsederlerdi. Şimdi Musul’da Türkiye’nin ne işi var diyor. Senin ne işin var kardeşim?” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Komisyonu üyesi Mehmet Demir, “17-25 Aralık olayları yaşanırken Sayın Cumhurbaşkanımız çıktı ve ‘inlerine gireceğiz’ dedi. O zaman malum medya ve parti bu söylemleri dillerine doladılar. AK Parti iktidarı FETÖ ile mücadele ettikçe silahlı terör örgütü dedikçe ne silahı, cemaat diye kaşımıza çıktılar. Bütün mücadeleyi yavaşlattılar. 15 Temmuz gecesi bu hainler gerçek yüzünü gösterince birkaç hafta sustular. Ey CHP senin Genel Başkan Yardımcın Şafak Pavey 8 Haziran sabahı beraber nasıl salladık ama demedi mi? Senin Parti Meclisi Üyen ailecek HDP’ye oy verdik demedi mi? Şimdi Cumhuriyet Gazetesine ve Terör Örgütünün uzantısı olan partiye karşı yapılan operasyonlar neden zoruna gidiyor? Yoksa işin içinde kendiniz olduğunuz için mi?” dedi

"İdam TBMM'den geçer"

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve MHP’nin değerli Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli idam konusunda gerekeni söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız yakındır yakın dedi. Başbakanımız Halkın isteklerini görmezden gelemeyiz dedi. Sayın Bahçeli biz hazırız dedi. Bizde Milletvekilleri olarak hazırız. AK Partinin bir Milletvekili olarak Terör Örgütü PKK ile mücadelede nüfus ortalamasına göre en çok şehit veren şehrin bir çocuğu olarak söylüyorum. İdam tasarısı Meclise gelsin, koşulsuz şartsız geçer. CHP’li birçok milletvekili bile PKK gibi, DEAŞ gibi, FETÖ gibi hainlerle, teröristlerle mücadelede daha caydırıcı cezalar gelmesi için onaylarlar. Sadece terör mü? Elbette Hayır! Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarına, tecavüz suçlarına idam gibi cezalar getirilmeli ve en ağır şartlarda bu cezalar uygulanmalıdır.” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler