Demirtaş: Cumhuriyet teslim olmadığı için saldırı altında

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetemize destek ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 02.11.2016 - 05:54
Abone Ol google-news
<video:624471>

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetemize yönelik başlatılan operasyonun ardından Ankara Büromuza destek ziyaretinde bulundu. HDP’li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Celal Doğan, Ayhan Bilgen’in de katıldığı ziyarette Demirtaş, Ankara Temsilcimiz Erdem Gül ile sohbet etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Demirtaş, Cumhuriyet’e yapılan operasyonun siyasi bir operasyon olduğunu belirtti.

Türkiye’de uzun süredir anayasa, evrensel hukuk ilkeleri ve yasaların askıya alınmış durumda olduğunu belirten Demirtaş, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra bunu Allah’ın lütfuna çevirmek isteyen saraydaki anlayış ile hükümet el ele verip KHK’lerle bütün temel hak ve hürriyetlerin askıya alındığı yeni bir süreç başlattılar” diye konuştu. Demirtaş, şunları dile getirdi: “Toplumdaki zulmün görülmemesi için yapılması gereken şey muhalif medyayı kontrol altına almaktır. Bu geçmiş iktidarların da sık sık denediği ve dünyada birçok baskıcı hükümetlerin, diktatörlerin denediği bir yöntemdir. Bugünler elbette bitecek. Önemli olan böylesi zor günlerde özgürlüklerden yana olan, demokrasiye inanan herkesin dayanışma içerisinde olmasıdır.”

Demirtaş, Cumhuriyet’in “Teslim olmayız” manşetiyle çıktığını belirterek, “Evet, en önemli şey budur. Belki bugün itibarıyla AKP bütün devleti ele geçirdiğini zannedebilir; ama önemli olan teslim olmadığımızı her fırsatta gösterebilmektir. Cumhuriyet gazetesi teslim olmadığı için saldırı altında” diye konuştu. Türkiye’nin tek Kürtçe yayın yapan gazetesi Azadiya Welat ve kadın haber ajansı JINHA ile DİHA’nın kapatıldığını anımsatan Demirtaş, “Görünen o ki; TRT’nin ilk günlerindeki gibi tek kanallı Türkiye’ye dönülmek isteniyor. Kanal ve gazete sayısı kaç olursa olsun hepsi hepsi saraydakine biat manşetleriyle çıksın istiyorlar” dedi. Bunun imkânsız olduğunu söyleyen Demirtaş, “İnsanlığın Ay’da Mars’ta şehir kurmaya çalıştığı, bunun arayışlarının olduğu bir çağda basını sansürleyebilmek teknik olarak mümkün değil, hem de bu kadar inançlı ve direngen insanın, milyonların olduğu bir ülkede herkesi teslim almak ve biat ettirmek mümkün değil” dedi.

‘Hemen bırakılmalılar’

Demirtaş, gözaltındaki yazar ve yöneticilerimizin hemen serbest bırakılması isteyerek, “Sağlık durumlarının son derece ciddi olduğu dikkate alınarak tamamı serbest bırakılmalı” dedi. Demirtaş, avukatlarla görüşme yasağının getirilmesinin son derece hukuksuz olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler