Mehmet Şimşek itiraf etti: Cumhuriyet'e operasyonu yürüten savcı FETÖ sanığı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TBMM'de Cumhuriyet'e operasyonu yürüten Savcı İnam'ın FETÖ sanığı olduğunu itiraf etti.

Yayınlanma: 03.11.2016 - 10:03
Abone Ol google-news

CHP grup Başkanvekili Levent Gök’ün, gazetemize yönelik operasyonu yürüten Savcı Murat İnam’ın Gülen Cemaati’nin Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasını konu edinen davada sanık olarak yargılanıp yargılanmadığına yönelik ısrarlı soruları üzerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten itiraf geldi. Şimşek TBMM’de “Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde açılan davada sanıktır” dedi.

Gök, “Bakan Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmanın çöktüğünü itiraf etmiştir. Niçin koruyorsunuz, niçin adını koymuyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Savcı İnam’ın FETÖ davasında sanık olarak yargılanmasına ilişkin tartışmalar TBMM Genel Kurulu’nda gündem yarattı.

CHP’li Gök, “Hikmet Çetinkaya, 16 yıl önce ‘Fetullahçılar darbe yapacak’ demiş kimse umursamamış. O anlattıkça Gülen’in yargılanmaması için yasalar çıkarılmış. Uyaran FETÖ’cülükten içerde. Savcı İnam Selam Tevhit davasında sanık mıdır” sorusunu görüşmeleri takip eden üçüncü bakan olan Şimşek’e sordu.

‘Cevap yoksa istifa edin’

Gök, “Bu kadar bilgiyi ortaya döküyoruz ama o kadar bürokratı olan Adalet Bakanı UYAP’a girerek bunu öğrenemiyor. Üçüncü bakandayız 1 buçuk- 2 saat oldu bu soruyu soralı. Bakanlar ‘cevap vereceğiz’ dedikten sonra birer birer gitti. Dava numarasını veriyorum, Yargıtay 16. Ceza Dairesi diyorum, duruşma 22 Kasım’da diyorum. Bakan bu bilgiye erişemiyor ya da erişmek mi istemiyor” diye konuştu. Sabaha kadar sormaya devam edeceklerini belirten Gök, “Sayın Bakan, cevaplandıramıyorsanız istifa edin” dedi.

Şimşek: Savcı İnam sanık

CHP’lilerin yoğun soruları karşısında Bakan Şimşek, “Savcı Murat İnam, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde açılan davada sanıktır” cevabını verdi. Savcıyı savunmaya devam eden Şimşek, “Hakkında isnat olunan eylem usulsüz dinleme kararı vermesi değil, sadece bir dosyada uzatma kararı vermesidir. FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalar
kapsamında hakkında herhangi bir açığa alma veya ihraç işlemi yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Söz alan Gök, “Sayın Bakan Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmanın çöktüğünü itiraf etmiştir. Şikâyetçisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu bir davada, FETÖ’cülerin yargılandığı bir davada bu savcı ne yapmış, uzatma kararı vermiş, neyi uzatmış dinlemeleri” dedi. Cumhuriyet operasyonu ile adalet sisteminin çöktüğünü belirten Gök, şöyle konuştu: “Adalet artık çökmüş tuz kokuyor, neyi konuşuyoruz biz. FETÖ’ye karşı mücadele, FETÖ davasında yargılanan bir savcıya mı verilecek? Bunu hangi vicdan kabul eder? FETÖ’nün eline bu kadar büyük koz verilir mi? FETÖ’cüler işin başındaysa ne yapacaksınız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler