Bahçeli'den Erdoğan'a paket önerisi: Başkanlık ile idam ayrı gelsin

Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştüğü Erdoğan’a iki paket önerisinde bulundu.

Yayınlanma: 03.11.2016 - 22:59
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinde başkanlık sistemi ve idam tartışması ön plana çıktı. Bahçeli, idam cezasını öngören düzenlemenin “başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği paketinden” ayrı olarak getirilmesi halinde Türkiye’nin önünde 6 ve 13. No’lu protokoller ve AB ile ilişkilerde karşılaşılacak sorunlar konusuna da vurgu yaptı. Bahçeli’nin, terörist başı Öcalan’ın idam edilmesi tartışmalarını da anımsattığı ve bu konuda “partisinin görüşünde bir değişiklik olmadığı” vurgusunu da yaptığı kaydedildi.

‘Kısa sürede Meclis’e gelecek’

Erdoğan ile Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmesi 1 saat 10 dakika sürdü. Erdoğan’ın, başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin kısa süre içinde Meclis’e geleceğini Bahçeli’ye ilettiği belirtilirken, Bahçeli’nin ise MHP’nin değerlendirmesinin “teklifin gelmesiyle” olacağı belirtildi. Görüşmede idam konusu da gündeme geldi. Bahçeli’nin bu konuda hükümetin nasıl bir yol izleyeceğinin önemine işaret ederek, uluslararası ve AB ilişkilerinde yaratacağı sarsıntının da dikkate alınması gerektiği uyarısında bulunduğu öğrenildi. İdam cezasının AKP döneminde kaldırıldığına dikkat çeken Bahçeli, Türkiye’nin altında imzası bulunduğu 6 ve 13 no’lu protokolleri de anımsattı. Bahçeli’nin, bu kapsamda, “İdamla ilgili bir düzenlemenin Meclis’ten geçmesi halinde uluslararası ilişkiler, AB ile ilişkilere nasıl yansıyacak, oluşacak sorunlar nasıl çözülecek bu konuda hükümetin bir ön çalışma yapması gerekir. Meclis’e de bu ön çalışmalar doğrultusunda bir metin getirilmesi halinde bizim öteden beri duruşumuz bellidir” dediği kaydedildi.

‘Politikamızda fark yok'

Bahçeli’nin Öcalan’la ilgili idam tartışmalarının yapıldığı dönemi anımsatarak MHP’nin görüşlerinde bir değişiklik olmadığını vurguladığı, “Gülen ile Öcalan arasında bir fark yok” dediği kaydedildi. Bahçeli’nin idam düzenlemesinin başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği metninden ayrı olması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler