CHP'den Erdoğan ve AKP'ye 'suç duyurusu' yanıtı: Türkiye'yi böldürmeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin CHP'nin yayınladığı bildiriyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunması hakkında açıklama yaptı.

Yayınlanma: 09.11.2016 - 16:31
Abone Ol google-news

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke haftalık gündemi değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Sayek Böke'nin konuşması şöyle:

"Suç duyurusunda bulunulmuş olan bildirgeden bir kaç cümle daha hatırlatma ihtiyacı duyuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kamuoyuna, endişe duyan halkımıza açık çağrısında şu cümle var . Biz Türkiye'yi asla kimseye böldürmeyeceğiz. AKP'nin ve Cumhurbaşkanı'nın suç duyurusunda bulunmuş olduğu metin Türkiye'yi böldürmeme metnidir. Kaygımız ülkeyi bölmek istemeleridir. Çağrımız ülkeyi böldürtmemek için bir araya gelme çağrısıdır."


"EĞER HUKUK BİR İFADE VERME TALEBİNDE BULUNUYORSA, MUTLAKA İFADE VERİLMELİDİR"

Selin Sayek Böke "Parti Meclisi bildirisinde 'Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa'ya aykırıdır' ifadesi kullanıldı, dün grup toplantısında Kılıçdaroğlu 'Yargıdan kaçmamalıyız, seçimle gelen ben hukukun üstündeyim diyemez açıklamasında bulundu' bu iki açıklama tezat olarak değerlendiriliyor ? siz ne dersiniz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Bu iki açıklama birbiriyle asla tezat değiller. Türkiye'de hiç kimse Cumhurbaşkanı'da seçilmişler de belediye üyeleri de vatandaşlar da hiç kimse hukukun üstünde değildir. Eğer hukuk bir ifade verme talebinde bulunuyorsa, mutlaka ifade verilmelidir. Ancak, verilen ifadeden bağımsız olduğu aşikar olan siyasi tutuklamalara karşı durmak bir demokrasi tutumudur. Bunlar birbiri ile asla çelişkili değildir. Bilakis tam da birbirini destekleyen demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inancı tam olan bir partinnin söyleyebileceği özgüvenli sözlerdir."

"BİZİM TARAFIMIZA HENÜZ İLETİLMİŞ BİR GÖRÜŞME TALEBİ YOK"

Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke "Başbakan'ın bir çağrısı oldu yeni anayasa noktasında, MHP lideri, Devlet Bahçeli ile bir araya gelecekler ve partinizede bir çağrı yaptı Cumhuriyet Halk Partisi'de gelsin bu Anayasayı birlikte yapalım. Bu çağrıyı nasıl değerlendirirsiniz? Görüşme isteğinde bulunulursa tavrınız ne olur?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bizim tarafımıza henüz iletilmiş bir görüşme talebi yok, resmi bir görüşme talebi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu hukuki düzenlemelerle ilgili görüşünde zaman içerisinde hiç bir değişiklik olmamıştır. Başka siyasi partilerin aksine, biz bundan 2 yıl önce ne söylediysek, bundan 1 yıl önce ne söylediysek, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Türkiye'yi daha demokratik kılacak,Türkiye'yi daha özgür kılacak, Türkiye'nin cumhuriyetini güçlendirecek. Her tür yasal düzenleme de biz de varız. Hatta öncüsüyüz. Ancak anayasa değişiklikleri Türkiye'nin birliğini ve berberliğini bozacak ve bu anayasa değişikliğini o yönde bir şantaj aracı olarak kullanacaksa biz asla böyle bir oyunun parçası olmayız."

DERDİ SADECE KENDİ KOLTUĞU DEĞİL, BÜTÜN DÜNYANIN İNSANLARININ REFAHI OLSUN

ABD'deki başkanlık seçimi hakkında da konuşan Selin Sayek Böke, "Yapılmış olan bir seçim sonrasında, seçilmiş olan bütün yetkililere ve başta tabiki başkana Trump'a hayırlı olsun diyoruz. Ve diliyoruz ki dünya için bu derece önemli olan bir pozisyon, dünyaya barışı getirmeyi öncelesin. Dünyanın ortak kalkınmasını hedeflesin. Derdi sadece kendi koltuğu değil, bütün dünyanın insanlarının refahı olsun" dedi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ YARIN ATATÜRK'Ü TÜRKİYE'NİN ÖNDERİNİ, ANITKABİR'DE ANACAK"

Böke, "Yarın 10 Kasım her sene geleneksel olarak yapılan resmi tören bu sene Beştepe'de yapılacak. Kılıçdaroğlu toplantıya davetli mi? Katılacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Benim bir bilgim yok. Cumhuriyet Halk Partisi yarın Atatürk'ü Türkiye'nin önderini, Anıtkabir'de anacak. Bundan eminiz. Başka yerde anmaya gerek yok zaten. Türkiye'de bu ruh çağırma işlemlerinin artık sona gelmesini diliyoruz. Biz demokrasi istiyoruz. Yenikapı'ya giderken de demokrasi demiştik. Yenikapı'dan sonra da demokrasi dedik. Eğer arayış bir ruhsa, o ruhu yıkmış olan AKP'nin esas yıktığının demokrasi olduğunun bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duyuyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler