Darbe komisyonunda küfür

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Facetime uygulaması üzerinden canlı yayınla bağlanan ve gecenin dönüm noktalarından birini oluşturan Doğan TV Ankara Temsilcisi, Gazeteci Hande Fırat, 15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na bilgi verdi.

Yayınlanma: 17.11.2016 - 06:42
Abone Ol google-news
<video:630420>

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu toplantısının basına kapalı bölümünde, CHP Parti Meclisi’nce (PM) yayımlanan bildirinin gündeme gelmesi sonucu “O.Ç” kavgası yaşandı.

AKP’li komisyon Başkanı Reşat Petek’in CHP PM bildirisini gündeme getirmesi komisyonda gerilime neden oldu. Petek, CHP bildirisinde yer alan ve AKP hükümetinin terör örgütleriyle birlikte hareket ettiği iddiasını anımsatarak, “Bu ifadeler varken komisyona gerek yok. Bildiride yer alan ifadeler ihanettir. CHP’li komisyon üyesi arkadaşlar söz alarak PM bildirisini eleştirsin” çağrısında bulundu. Petek’in bu sözlerine CHP’li Aytun Çıray, “Böyle bir şeye hakkınız yok, bildiriyi tartışma yeri burası değil” diyerek, tepki gösterdi. Tartışma devam ederken CHP’li Çıray ile AKP’li Hüseyin Kocabıyık arasında da gerilim yaşandı. Kocabıyık, “Senin o dönemde ne olduğunu herkes biliyor” deyince Çıray, “Bunu kendime hakaret sayarım, bu tam bir O.Ç’dir” dedi. Daha sonra Kocabıyık ve Çıray’ın karşılıklı özür dilemeleri üzerine bu sözler tutanaklardan çıkarıldı.

‘Bırakın gazetecilik yapılsın’

Komisyon, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ekrana bağlayan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ı dinledi. Fırat, halkın sokağa çıkmasında medyanın rolünü anlatırken, “Medya normale dönmeli. Gazeteci, gazetecilik yapar, bırakın yapsın. Haberciliğin demokratik, evrensel ilkeler ışığında yapılması gerekir” dedi.

Komisyona bilgi veren YÖK üyesi ve 2014’te TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Abdullah Çavuşoğlu da Yücel Altunbaşak döneminde TÜBİTAK’ta 2 bin 400 kişinin işe alındığını, bunların 379’unun açıköğretim, 180 kişinin de fizik bölümü mezunu olduğunu kaydetti.

‘Davalarda aynı bilirkişiler’

Sınav sorularının çalınmasıyla ilgili soruşturmalarda bilirkişiliklerin TÜBİTAK’ın Siber Savunma Enstitüsü’nde çalışanlara yaptırıldığını anlatan Çavuşoğlu, Ergenekon, Balyoz davaların da 8 kişilik bir grubun çapraz olarak bütün bilirkişilikleri yaptıklarını söyledi.

Danıştay cinayetinde Alparslan Arslan’ın video kayıtları incelenirken de bilirkişinin video cihazını 1.5 yıl elinde tutup vermediğini belirten Çavuşoğlu, “Kozmik odadaki bilgileri kopyalayan da aynı kişi, Burak Akoğuz. Yeni bir bilirkişi heyeti kurdum. KPSS sorularının sızdırıldığı ortaya çıktı” dedi. Başbakanın ofisine yerleştirilen böcek olayına bazı polislerin karıştığını, Savcı’nın TÜBİTAK’a, ‘Böceğin yapıştırıldığı silikonun ömrü ne kadardır’ diye sorduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bu soruya yanıtı elektronik mühendisi Hasan Palaz’ın yazdığını belirterek, “‘Slikon o polislerin, odaya girdikten daha sonraki tarihte sıkılmıştır’ diye rapor yazıyor. Onları korumak için. Bunu yazan elektronik mühendisi, bunu kimyacı imzalayabilir” dedi. Çavuşoğlu, en çok dinlenen telefon sayısının da Enerji Bakanlığı’ndan çıktığı bilgisini de verdi. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğluyla yaptığı konuşmayı incelendiklerini ve ‘tamamen sıfırladı mı’ ibaresinin dışardaki konuşmalardan hece hece alınıp yapıştırıldığını ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler