Ahmet Türk'ün gözaltına alınmadan önce verdiği röportaj: Bu siyaset felaket getirecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında görevden alınan Ahmet Türk, bugün gözaltına alındı. Ahmet Türk görevden alınmasının ardından Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Bunları yaşadık zulümle sindirmeyle hiçbiri başarılı olamadı" demişti.

Yayınlanma: 21.11.2016 - 12:49
Abone Ol google-news
<video:633673>

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçtiğimiz gün alınan Ahmet Türk ve Artuklu ilçe belediye eş başkanları Emin Irmak ile Leyla Sevinç, evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ahmet Türk, görevden alınmasının ardından Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Oral'a konuşmuştu.

Türk, “Kürt siyaseti olarak geçmişte de biz bunları yaşadık. Ama hiçbirisi sindirmeyle, zulümle başarılı olamadı. Bu siyasetin halklarımıza bir felaket getireceği artık görülmelidir. Bu nedenle artık suskun kalınmamalıdır” demişti.

Uzun süredir tekçi, milliyetçi bir yapılanmanın Türkiye gündemine dayatıldığını, vicdan sahibi olan herkesi, bütün muhalefeti sindirmeye ve susturmaya çalıştıklarını belirten Ahmet Türk, “Özellikle Kürt sorununun, Ortadoğu’da önemli boyutlara gelmesinden sonra Kürtleri sindirmeye çalışan bir yönelim var. Böyle bir anlayışı, verdikleri mesajlardan biliyorduk. Kürt siyaseti olarak geçmişte de biz bunları yaşadık. Ama hiçbirisi sindirmeyme, zulümle başarılı olamadı. Şu andaki yönelim aslında sadece Kürtlere dönük de değil tüm muhaliflere ve vicdanlılara karşıdır. Bir bütün olarak aslında demokratik özgür geleceğimize doğru bir yönelim olduğunu artık herkes fark etmelidir” ifadelerini kullanmıştı.

Bu siyaset felaket getirecek

Gazetemiz Cumhuriyet’e yönelik operasyonu, muhalif gazete ve yayın organlarının kapatılmasını, 370 derneğin faaliyetlerinin durdurulmasını anımsatan Türk, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Bugün sadece Kürtler değil birçok kesim mağdur olmuştur. İşte Cumhuriyet gazetesine yapılanlar ortadadır. Muhalif basına yapılan baskılar, derneklerin kapatılması, basının tamamının kontrol altına alınmak istenmesi, tek bir ses haline getirilmesi ağır bir tablodur. Biz bunun ağır faturasını halkların ödemesini istemiyoruz. Gerçekten bu hukuksuz anlayışın sona ermesi için insanlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu siyasetin halklarımıza bir felaket getireceği artık görülmelidir. Bu nedenle artık suskun kalınmamalıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler