Arınç yine payını aldı: Al sana belge

Partisinin gup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklama bugün Zaman gazetesi tarafından manşete taşınan Bülent Arınç'ı hedef aldı.

Yayınlanma: 22.04.2014 - 11:56
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Yaklaşan 1 Mayıs öncesinde gerilimi artıracak mesajlar veren Erdoğan, "İstanbul'da miting yapılacak alanlar bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Yenikapı özel hazırlanmış miting alanıdır, yaklaşık 750 bin metrekarelik bir alandır. Taksim'den çok çok büyük" diye konuştu. "Taksim'den ümidinizi kesin. Devletle gerilime girmeyin" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Taksim ısrarına biz hiç kimse kusura bakmasın, iyi niyetle bakmayız, bakamayız" diye konuştu.

BÜLENT ARINÇ'A TOKAT GİBİ SÖZLER

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün Akşam gazetesinin manşetinde yer alan 'Paralel Polisin 1 Mayıs Oyunu' başlıklı habere tepki göstermişti. Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından konuşan Arınç, "Bu iddiaları ortaya atanlar, binlerce Emniyet mensubunu töhmet altında bırakmak istiyorlarsa namuslu insanların yapacağı bir şey var; ‘İşte bunu şunlar yapacaktır’ diye göstersin veya bu konuda bir duyumu varsa ortaya koyabilsin ki, biz onun gereğini süratle yerine getirelim" diye konuşmuştu. Arınç'ın bu sözleri bugün Zaman gazetesinin manşetinde "Namuslu insan belge gösterir" başlığıyla yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da partisinin grup toplantısında  Zaman gazetesinin manşetini, dolayısıyla Bülent Arınç'ı da çok sert şekilde eleştirdi. Erdoğan, "Utanmadan sıkılmadan bir de belge diyeceksin. Ne belgesi? Yani kalkıp da diyemiyorlar Başbakan nasıl dinlenir" diye konuştu.



Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Türkiye bir kaos, bir kriz ülkesi gibi gösterilmek istendi. İşveren örgütleri, uluslararası şirketlere gelmeyin çağrısı yaptılar. Tüm bu çabalara rağmen moral bozma, kaos ve kriz görüntüsü oluşturma gayretlerine rağmen ekonomimiz dimdik ayakta kaldı. Ekonomimiz yüzde 4 büyüme kaydetti. 2002'de 350 milyar lira olarak devraldık, 2013 sonunda milli gelirimiz 1,5 trilyon lira sınırını aştı.

Geçmişte bir anayasa kitapçığı fırlatıldığı için bütün dengeleri alt üst olan bir ekonomik yapı vardı. Şu anda ise demokrasi tarihimizin en kirli girimlerine rağmen sarsılmayan bir ekonomik yapı var. Artık ekonomi önünde de hiçbir engel yoktur. Türkiye büyümeye, milli gelirini artırmaya, göstergelerini çok daha ileri seviyelere ulaştırmaya devam edecek. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet başta olmak üzere yatırımlarımız katlanarak devam edecek.

MAYIS VE HAZİRAN AYLARI YAKLAŞIRKEN...

Gezi olaylarında, 17 Aralık'ta başarısız olan bazı çevrelerin çırpındıklarına şahit oluyoruz. Acaba nasıl insanları sokağa dökerim diye o belli aktörlerin çaba sarf ettiklerini görüyoruz. Mayıs ve Haziran yaklaşırken, sokaktaki insanı rahatsız etmek gayesiyle birileri gerilim siyaseti üretiyorlar. Millet söyleyeceğini sandıkta zaten söyledi. Sokaklara şiddet görüntüsüne şiddete izin vermedik, vermeyiz. Bazı sendikalar demokratik gösteri kültürünü öğrenmelidir. Başkalarının özgürlük alanına müdahale ediyorsa orada emniyet güçleri ve hukuk devreye girer.

1 Mayıs'ın 124 yıllık geçmişi var. Bu ülkede 1 Mayıs'a hakettiği değeri biz verdik. Tatil ilan ettik, bunu yapan biziz. 12 yılda işçilerimiz, sendikalarımız için tarihi nitelikte düzenlemeleri yapan biz olduk. Net asgari ücret 12 yıl içinde yüzde 359 oranında arttı. Reel olarak asgari ücreti yüzde 69 oranında artıran yine biz olduk. Her zaman emeğin yanında duran iktidar biz olduk. Biz emekçinin kazanımlarını nasıl artırırız diye çaba gösterirken birilerinin emekçi görüntüsü altında kardeşliğe kast etmesini asla kabul etmeyiz. Emek ve Dayanışma Günü'nün kutluyorum diye sokaktaki insana zarar verilmesini biz sineye çekemeyiz.


TAKSİM'DEN ÜMİDİNİZİ KESİN...

Milletime sesleniyorum, ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Yenikapı özel hazırlanmış miting alanıdır, yaklaşık 750 bin metrekarelik bir alandır. Taksim'den çok çok büyük. Maltepe'de 1 milyon 250 bin metrekarelik alan var. Orada da mitingini yapabilirsin. Bu sene Kadıköy'e son kez müsade edildi. Bundan sonra Kadıköy'de de miting yapılmayacak.

Taksim'den ümidinizi kesin. Devletle gerilime girmeyin.

Taksim ısrarına biz hiç kimse kusura bakmasın, iyi niyetle bakmayız, bakamayız. Şiddetle bir yere varılamayacağını yaşadığımız süreçte herkes anlamıştır. 'Burası bizim kutsalımız' diyor. Nasıl bir kutsalsa, lafa bak. Belli bir kabir ziyaretini yapacaksan, orada yönetim kurulunuz olarak gider, çelenginizi koyarsınız ondan sonra da oradan Yenikapı'ya metroyla geçebilirsiniz. Hatta şunu da söyledim, o gün İstanbul'da resmi taşıma araçlarımızı ücretsiz de yaparız. Daha ne yapacağız ya... Bütün imkanları hazırlıyoruz.

MİLLET SABIRLA ŞIMARIKLIĞI İZLİYOR

Millet bir yıldır sokaktaki şımarıklığı sabırla izliyor. Millet huzur ve istikrar istediğini gayet net bir şekilde ortaya koymuştur. 30 Mart seçimlerinin hemen ardından sokakları hareketlendirmeye çalışanlara fırsat tanımayacağımı herkesin bilmesini isterim.

23 NİSAN 1920'DE BİR HAYALİN PEŞİNE DÜŞTÜK

77 milyonun her bir ferdinin kendisini bu ülkenin asıl sahibi olarak hissetmesini gönülden arzu ediyor, bunun hayali ile yaşıyorum. 23 Nisan 1920'de biz milletçe böyle bir hayalin içine düştük. Ne yazık ki tek parti dönemlerinde bizim bu hayalimiz örselendi. Çetelerle mücadele ederken, yakın bir hayalin peşinde koşuyoruz.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

AK Parti olarak cumhurbaşkanlığı seçimleri için istişarelerimiz devam ediyor. Biz bir istişare partisiyiz. Bugüne kadar bunu böyle yaptık. Geçtiğimiz hafta milletvekillerimizle bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Büyük kongre delegelerimizle şimdi bu hafta içinde bir araya geliyoruz, onlarla da konuşacağız. Ve kanaat önderleriyle görüşmelerimiz oluyor. Cumhurbaşkanımızla da değerlendirmelerimiz olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler