TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın hedefi yine laiklik

"Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözleriyle büyük tepki çeken TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bir kez daha laikliği hedef aldı. Kahraman, "Toplumun bir eksikliği de hesap gününü unutmak. Biraz dünyevilik oldu. Seküler düşünce hakim oldu. 'Her şey dünya için, dünya her şey'. Böyle değil. Bu düşünce de değişmekte ve değişmelidir" dedi.

Yayınlanma: 05.12.2016 - 16:17
Abone Ol google-news

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, görevini düzenlenen törenle Şeref Malkoç'a devretti. Kamu Denetçiliği Kurumunda (KDK) düzenlenen törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Askeri Yargıtay Başkanı Ahmet Zeki Liman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Arslan ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca katıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman törende bir konuşma yaptı. İsmail Kahraman'ın konuşmasında bir kez daha 'laikliği' aldı.

"Biz fani olduğumuza inanıyoruz. İki dünyalıyız, bu dünya fani bir dünya. Ömür bu kadar mı? Mümkün değil, ebedi bir hayat var. Pozitivistler buna inanmıyor. Marksist, Leninistler inanmıyor, 'Tek bir dünya var, bu dünya. Ben gördüğüme ve tuttuğuma inanırım' diyor. Rüyayı görüyorsun, tutuyor musun? Aklı tutuyor musun? Ruhu tutuyor musun? Öyle saçmalık olmaz" diyen Kahraman, "Hesap günü var. Toplumun bir eksikliği de hesap gününü unutmak. Biraz dünyevilik oldu. Seküler düşünce hakim oldu. 'Her şey dünya için, dünya her şey'. Böyle değil. Bu düşünce de değişmekte ve değişmelidir. Öyle olursa kamu denetçiliğimizin yükü iyice azalacaktır, zira hesap gününü bilecek. Bu duygu geliştirilmeli" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler