Kılıçdaroğlu'ndan Deniz Baykal'a yanıt ve ağabeyiyle ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adana'daki mitingde Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin adını kürsüden okumasıyla ilgili olarak kendisini eleştiren Deniz Baykal ve partililer ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup yazıp açlık grevine başlayan ağabeyi hakkında açıklama geldi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, başdanışmanlarından Fatih Gürsul’un FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin, "Kendisinin herhangi bir suçu var mıdır, yok mudur, onu bilmiyoruz. Eğer adil bir yargılanma olursa zaten bizim açımızdan bir sorun yok" dedi.

Yayınlanma: 06.12.2016 - 16:15
Abone Ol google-news

<video:641149>

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun babası Fehmi Tanrıkulu’nun taziyesi için Diyarbakır’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taziye ziyareti sonrası il binası önünde basına açıklamalarda bulundu. Danışmanı Fatih Gürsu’nun FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınması ilgili soru üzerine, “Fatih Bey danışmanımdı, iyi bir iletişimci, iyi bir hoca, bu konuda ödülleri olan bir arkadaşımız. Özellikle bizim mitinglerde, miting öncesi ve miting sonrası hangi konular üzerinde duralım diye araştırmalar yapardı. Küçük anketler yapardı. Miting sonrası da mitingde yaptığımız konuşmaların etkilerini ölçmeye çalışırdık. Kendisinin herhangi bir suçu var mıdır, yok mudur, onu bilmiyoruz. Eğer adil bir yargılanma olursa zaten bizim açımızdan bir sorun yok. Herkes gidecek ifadesini verecek. Ne gerekiyorsa o yapılacak” ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na eleştiri: Keşke olmasaydı, buna izin verilmeseydi

“HİÇBİR GAZETECİ HAPİSTE OLMASIN"

Kılıçdaroğlu’na, Adana mitingindeki tepki toplayan açıklamaları ve bu konuda partisinden gelen eleştiriler de soruldu. Kılıçdaroğlu, “Adana’da hapisteki gazeteci arkadaşların adını andığım için belli çevrelerden tepki geliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bir parti bir insan ilkeli olmalıdır. İlkeleri olmalıdır. Bizim ilkemiz hiçbir gazeteci hapiste olmasın. Yazı yazan, düşüncelerini yazan bir insan benim düşüncelerimi desteklediği zaman dışarı çıksın, benim düşüncelerimi desteklemediği zaman hapse girsin. Siyaset çifte standart kabul etmez. Siyasette doğru duracaksınız, ilkeli duracaksınız. 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum. Uluslar arası arenada 146 gazetecinin tutuklu olması demokrasi ayıbıdır. Bu ayıptan Türkiye’nin arındırılması lazım" diye konuştu.

DEKONT TARTIŞMALARI

Bekir Bozdağ’ın Cumhurbaşkanı ile ilgili Meclis’te gösterdiği dekontla ilgili bir soru üzerine, “Bu dekontu görme ihtiyacımız var. Dekontu niye gizliyoruz ki. Dekont şeref madalyasıdır. Ben 200 bin Doları şu tarihte bozdurdum diyecek ama gizliyorsun. Niye gizliyorsunuz. Kafamızdaki soruları besliyor bu gizleme. Dolayısıyla dekont kamuoyuna açıklanmalıdır" dedi.

AĞABEYİ HAKKINDA TEK CÜMLELİK AÇIKLAMA

CHP liderine "FETÖ'cüler kandırmış" pankartıyla yürüyen ağabeyi Celal Kılıçdaroğlu hakkındaki soruyu da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Ağabeyimle ilgili bir sorun yok" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler