Burhan Kuzu açıkladı: Başkanlıkta iki parti olacak... MHP, AKP'ye mi katılıyor?

AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, katıldığı Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında açıklamalarda bulundu. Başkanlık sisteminin iki partili olacağını söyleyen Burhan Kuzu, bu partilerin de AKP ve CHP olacağını açıkladı. Geçen günlerde eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan da aynı açıklama da bulunmuştu.

Yayınlanma: 28.12.2016 - 06:50
Abone Ol google-news

AKP İstanbul Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Burhan Kuzu, Habertürk TV'de katıldığı Türkiye'nin Nabzı adlı programda ‘Bundan sonra 2 parti olacak, biri AKP biri CHP’ dedi. Referandumdan geçecek sistemin iki partili olacağını söyleyen Burhan Kuzu, bu partilerin de AKP ve CHP olacağını iddia etti.

Kuzu CHP'nin Başkanlık sistemi gelirse bir daha seçilemem korkusu yaşadığını iddia ederken "Sanki parlamenter sistemde 60 yıldır iktidar oluyor gibi." ifadelerini kullandı. Parlamenter sistemin 'kokuşmuş bir İngiliz sistemi' olduğunu iddia eden Kuzu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Perlamenter sistem Tarihi miadını doldurmuştur. Bir ülkede devletin en tepesindeki ismi Cumhurbaşkanını halk seçiyorsa, başkanlık sistemi için en büyük adım zaten atılmıştır. Bizim anayasamız dünyadaki örnekleri incelenerek ve esas alınarak hazırlanmış bir karma Türk modelidir. Başkanlıkta Hz. Mevlana modeli önemlidir. Kollarını açacaksın bütün halkı kucaklayacaksın ve ne olursan ol gel diyeceksin. Bunu yapan kazanır başkanlıkta.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler